Dijana se natječe za kuharicu zime

Dijana Kovačević iz Zagreba poslala nam je svoj recept za gustu juhu od slanutka kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr proglasio receptom tjedna, čime je ona ušla u izbor za kuharicu zime
Vidi originalni članak

Isprobaj recept za gustu juhu od slanutka ili pripremi svoj vlastiti zdravi zimski obrok, uključi se u akciju "Kuhaj u ritmu zime!" i osvoji vrijedne nagrade.

Kuhanje se uči cijeli život

Dijana Kovačević ima 23 godine, po zanimanju je komercijalist, ali je trenutno nezaposlena. Slobodno vrijeme najradije provodi u kuhinji ili uz dobru knjigu.

'Mislim da se kuhanje uči cijeli život. Počela sam kuhati s mamom od malih nogu, voljela sam se motati po kuhinji i još uvijek volim. Volim povrće, namirnice bogate vitaminima i mineralima. U ove zimske dane obožavam lagane krem juhe', govori Dijana.

'Kuham sve i svašta, čitam kuharice kako bih dobila ideju za jelo, pa na kraju napravim po svome sa sastojcima koje trenutno imam u hladnjaku. Često mi u goste dolaze prijatelji koji su uvijek spremni probati nešto novo, pa imam priliku kuhati raznoliko i isprobavati nove namirnice', dodaje.

Što se sve može pripremiti od slanutka?

Dijana izbjegava prženu hranu, a što je više moguće konzumira svježu hranu, voće i povrće. Najdraže namirnice su joj gljive, slanutak i voće i povrće.

'Slanutak često koristim u pripremi variva ili kao dodatak ostalom povrću za pripremanje ukusnih jela. Zbog svoje kremaste strukture slanutak je izvrstan i za pripremu namaza i dipova. Gljive obožavam, ne zovu ih bez razloga šumsko meso', objašnjava Dijana i ističe kako je vrijednost sezonskih namirnica neusporediva s onima dobivenim umjetnim uzgojem.

Domaće sezonsko voće i povrće pruža nam bogatstvo vitamina, minerala te bezbroj hranjivih tvari za naš organizam.

'Zima je pravo godišnje doba da se nakon blagdana opustimo uz tople krepke juhice. Zimi tržnice nisu toliko šarene kao tijekom ostalih godišnjih doba i nema toliko svježih namirnica, ali uz malo volje i mašte, jelovnici i zimi mogu biti ukusni i zdravi', kaže Dijana.

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Dijana je od sponzora projekta Delimano dobila tavu za palačinke, a sponzor Kvasac d.o.o. daruje joj kuharicu "Od kruha do kolača". Dijanu očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok kuharica sezone dobiva petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.

Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište Dijani daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.

Posjeti missZDRAVA.hr