Čokoladni vikend iz snova

Ovog je vikenda u Opatiji održan Festival čokolade – najslađi vikend u godini – tijekom kojeg su u Hotelu Bristol predstavljene slastice od vrhunske Vivani čokolade. Paletu čokoladnih delicija osmislila je eno-gastro-mama, Marinela Prodan. Nutritivne vrijednosti čokolade, kao i vrhunskog maslinovog ulja korištenog u slasticama, predstavila je nutricionistica Darija Vranešić Bender
Vidi originalni članak

Vivani čokolade

Vivani, sinonim za premium eko-čokolade predstavili su svoje miomirisne proizvode kroz birane čokoladne slastice na Festivalu čokolade, u opatijskom hotelu Bristol ovoga vikenda. Vivani čokolade sadrže samo najbolje sastojke iz ekološkog uzgoja, poput burbon vanilije i mirisnog kakaovca s plantaža Središnje i Južne Amerike.

Izuzev po svom vrhunskom sastavu, izvanrednom okusu i jedinstvenoj topljivosti, Vivani čokolade poznate su po tome što ne sadrže nikakve umjetne dodatke poput aroma ili emulgatora – sojinog lecitina. Stoljetna tradicija proizvodnje vrhunskih čokoladnih slastica uz modernu tehnologiju i inovativne recepture, dodatno doprinose posebnosti Vivani čokoladnih delicija.

Čokoladne slastice by eno-gastro-mama

U suradnji s poznatom gastro blogericom, Marinelom Prodan, osmišljena je paleta maštovitih slastica pripravljenih isključivo od najfinijih Vivani eko-čokolada te delikatesnih eko proizvoda iz ponude tvrtke Pretti. U kavani Palme, opatijskog hotela Bristol, predstavljeni su crni i bijeli čokoladni tartufi; čokoladna kremica s peperoncinima, cvijetom soli i ekstra djevičanskim maslinovim uljem te bogata Vivani torta.

Inspiracija za osmišljavanje ovih slastica došla je iz samog izbora namirnica. ' Zadatak je bio osmisliti jednostavne, zdrave recepte, a ideje su same od sebe dolazile kako sam upoznavala vrhunske eko sastojke iz ponude tvrtke Pretti. Kada imaš vrhunske sastojke, rezultat je i vrhunski desert. Vivani čokolada svojom teksturom, okusom i topljivošću oduševljava. Vrlo je jasno da se radi o čokoladi napravljenoj od kvalitetnih sirovina te bogate kakaovcem. Moj prvi izbor je uvijek kvalitetna, ekološka namirnica, jer osim što je desert ukusniji, jednako tako je i zdraviji'.

Recepte i sastojke čokoladnih delicija koje je Marinela predstavila u Opatiji, potraži na web stranici www.pretti.hr ili na Vivani Facebook stranici. Svi sastojci su dostupni u bio&bio trgovinama ili bolje opskrbljenim supermarketima.

Iskoristi priliku!

Za ostvarenu jednokratknu kupnju Vivani čokolada u vrijednosti od 100,00 kuna, u cijeloj prodajnoj mreži u Hrvatskoj, ostvaruješ jedinstvenu cijenu noćenja u Hotelu Bristol u Opatiji.

Suradnja s opatijskim hotelom Bristol bila je logičan odabir za predstavljanje Vivani eko-čokoladnih proizvoda iz razloga što ovaj hotel ima stoljetnu tradiciju, baš kao i proizvodnja Vivani čokolade. Izuzev toga, hotel Bristol u svojoj kavani Palme pruža udobno ozračje bečke kavane, primjereno za strastveno uživanje u najluksuznijim čokoladnim delicijama.

Cijena iznosi 476,00 kuna po sobi za dvije osobe te uključuje uslugu noćenja s doručkom i korištenja Spa&Beauty kutka tijekom siječnja i veljače 2012.
Sve što trebaš učiniti jest rezervirati i uz predočenje računa o kupnji Vivani čokolade, realizirati ovu ekskluzivnu mogućnost.

Mišljenje nutricionistice

Čokolada + maslinovo ulje = savršen par

Sve istinske zaljubljenike u čokoladu, nutricionistica dr.sc. Darija Vranešić Bender, provela je kroz bogatu povijest i nova saznanja o nutritivnim prednostima čokolade. Jednako tako, obzirom da je Marinela koristila maslinovo ulje u pripremanju svojih čokoladnih delikatesa, nutricionistica Darija Vranešić Bender pojasnila je zašto su čokolada i maslinovo ulje savršen par.

Čokoladom su se sladili, iako je bila izuzetno gorka, još drevni Indijanci. Uživali su njenim moćima te joj dodavali ljute papričice, cimet i druge začine. Kada je 1500. Kolumbo donio čokoladu u Europu, njen snažan i aromatičan miris izazvao je oduševljenje, ali gorki okus se ublažavao dodavanjem meda, šećera i cimeta. Poznatno je kako su već u 18. stoljeću u Parizu otvarane kuće čokolade.

Preventivno djeluje na kardiovaskularni sustav

No, čokolada je jedinstvena namirnica čije se nutritivne vrijednosti i utjecaj na čovjekov organizam još uvijek ispituju. Iako visokokalorična, čokolada sadrži oleinsku masnu kiselinu (kao i maslinovo ulje) te je izuzetno bogata polifenolima, antioksidansima koji imaju pozitivan utjecaj na zdravlje. Čokolada ima preventivno, terapeutsko djelovanje na kardiovaskularni sustav, povoljno djelovanje na upale, poznato je da je supresor apetita, te da stimulira stvaranje serotonina – hormona dobre volje, tako da osobe koje redovito uživaju u čokoladi, imaju pozitivniji i vedriji stav prema životu.

Maslinovo ulje unazad 10 godina doseglo je svoj vrhunac u kvaliteti proizvodnje, ali jednako tako i u istraživanjima. Brojne su znanstvene potvrde kako je maslinovo ulje blagotvorno za čovjekov organizam. Kliničke studije potvrdile su kako je maslinovo ulje farmakontrijent (spada u kategoriju lijeka). Bogato oleinskom kiselinom - koja se još uz čokoladu može pronaći u vrlo malo namirnica, među kojima je i majčino mlijeko – te polifenolima, maslinovo ulje se preporučuje od dojenačke pa do najstarije dobi. Osim što utječe na dugovječnost, ima pozitivne učinke na prevenciju kardiovaskularnih i malignih bolesti.

Čokolada i maslinovo ulje savršeno se nadopunjuju zbog svog jedinstvenog sastava. Slične su konzistencije tako da se njihova masa jednostavno sljubljuje. Laganije sorte, poput leccina ili ascolana, idealno pristaju u slasticama od čokolade bogate kakovcem te daju jedinstven okus desertima.

Posjeti missZDRAVA.hr