Čokoladne tortice

Marija Kozina iz Zagreba poslala nam je recept za čokoladne tortice kojeg je stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr proglasio receptom tjedna. Čokoladne tortice posljednji su recept zimske sezone kuhanja, a uskoro kreće i glasovanje za kuharicu zime u kojem će sudjelovati svi čitatelji
Vidi originalni članak

Kuharica tjedna Marija Kozina za nagradu od Maggija dobiva poklon paket proizvoda Maggi Sočno iz pećnice i druge začine te poklone iznenađenja, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Također ulazi u izbor za kuharicu zime, kojoj će Maggi darovati poklon bon u vrijednosti 3000 kuna za kupnju pećnice u Technomaxovom dućanu u zagrebačkom shopping centru King Cross.

Sastojci:

Podloga:

  • 150 g Digestive keksa – sitno izmrvljenih
  • 1 žlica meda
  • 50 g istopljenog maslaca

Krema:

  • 350 g mekog tofua
  • 150 g tamne čokolade
  • 1 žlica gorkog kakaa
  • 2 žlice meda
  • malo zobenog vrhnja

Priprema:

  • Maslac rastopiti, dodati kekse i med te promiješati. Smjesu podijeliti u četiri kalupa za sufle ili neke slične posudice i dobro je utisnuti.
  • Čokoladu otopiti na pari s malo zobenog vrhnja i kakaom, da se ne prima za dno posude.
  • U posudu staviti tofu, otopljenu čokoladu i med, te dobro izmiksati dok se ne dobije glatka krema.
  • Gotovu kremu podijeliti u četiri kalupa, prekriti je folijom i staviti u hladnjak na 3 sata ili preko noći.

Posluživanje:

Može se poslužiti uz šumsko voće, ili neki voćni preljev, ili jednostavno posuti kakaom. Umjesto meda može se staviti i javorov sirup.

Posjeti missZDRAVA.hr