Čokoladne tortice
Marija Kozina iz Zagreba poslala nam je recept za čokoladne tortice kojeg je stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr proglasio receptom tjedna. Čokoladne tortice posljednji su recept zimske sezone kuhanja, a uskoro kreće i glasovanje za kuharicu zime u kojem će sudjelovati svi čitatelji
Kuharica tjedna Marija Kozina za nagradu od Maggija dobiva poklon paket proizvoda Maggi Sočno iz pećnice i druge začine te poklone iznenađenja, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.
Također ulazi u izbor za kuharicu zime, kojoj će Maggi darovati poklon bon u vrijednosti 3000 kuna za kupnju pećnice u Technomaxovom dućanu u zagrebačkom shopping centru King Cross.
Sastojci:
Podloga:
- 150 g Digestive keksa – sitno izmrvljenih
- 1 žlica meda
- 50 g istopljenog maslaca
Krema:
- 350 g mekog tofua
- 150 g tamne čokolade
- 1 žlica gorkog kakaa
- 2 žlice meda
- malo zobenog vrhnja
Priprema:
- Maslac rastopiti, dodati kekse i med te promiješati. Smjesu podijeliti u četiri kalupa za sufle ili neke slične posudice i dobro je utisnuti.
- Čokoladu otopiti na pari s malo zobenog vrhnja i kakaom, da se ne prima za dno posude.
- U posudu staviti tofu, otopljenu čokoladu i med, te dobro izmiksati dok se ne dobije glatka krema.
- Gotovu kremu podijeliti u četiri kalupa, prekriti je folijom i staviti u hladnjak na 3 sata ili preko noći.
Posluživanje:
Može se poslužiti uz šumsko voće, ili neki voćni preljev, ili jednostavno posuti kakaom. Umjesto meda može se staviti i javorov sirup.