Cheesecake od bundeve - jedini recept od bundeve koji ćeš ikad trebati
Bundeva odlično paše u slanim i slatkim jelima, a osim klasične pite, kuglofa od bundeve ili rolade, zašto ne bi pripremila cheesecake od bundeve? S podlogom od keksa i kremom od bundeve dobit ćeš sasvim nove okuse koji će te osvojiti na prvi griz.
Sastojci:
- 300 g keksa
- 5 žlica rastopljenog maslaca
- 200 g šećera
- 500 g krem sira
- ekstrakt vanilije
- 200 g pirea od bundeve
- 3 jaja
- cimet, muškatni oraščić
Priprema:
Pripremi podlogu od keksa i maslaca i utisni u kalup. Peci na 180 stupnjeva oko 5 minuta i stavi sa strane.U posudi pomiješajt krem sir, šećer i vaniliju. Miksaj električnim mikserom dok ne postane glatko. Dodaj bundevu, jaja i začine i miksaj dok sve ne postane glatko. Ulij smjesu na podlogu od keksa i peci oko 50 minuta. Ohladi svoj cheesecake i uživaj!
Još recepata potraži na Gastro.hr!
Klikni za recept za chilli bundevu punjenu grahom!