Cheesecake od bundeve - jedini recept od bundeve koji ćeš ikad trebati

Thinkstock
Bundeva odlično paše u slanim i slatkim jelima, a osim klasične pite, kuglofa od bundeve ili rolade, zašto ne bi pripremila cheesecake od bundeve? S podlogom od keksa i kremom od bundeve dobit ćeš sasvim nove okuse koji će te osvojiti na prvi griz.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g keksa
  • 5 žlica rastopljenog maslaca
  • 200 g šećera
  • 500 g krem sira
  • ekstrakt vanilije
  • 200 g pirea od bundeve
  • jaja
  • cimet, muškatni oraščić

Priprema:

Pripremi podlogu od keksa i maslaca i utisni u kalup. Peci na 180 stupnjeva oko 5 minuta i stavi sa strane.U posudi pomiješajt krem sir, šećer i vaniliju. Miksaj električnim mikserom dok ne postane glatko. Dodaj bundevu, jaja i začine i miksaj dok sve ne postane glatko. Ulij smjesu na podlogu od keksa i peci oko 50 minuta. Ohladi svoj cheesecake i uživaj!

Još recepata potraži na Gastro.hr!

Klikni za recept za chilli bundevu punjenu grahom!

Posjeti missZDRAVA.hr