Božićni chocolate bark s pečenim lješnjacima
Donosimo ti recept za božićni chocolate bark, odnosno domaću sirovu čokoladu s pečenim lješnjacima, kokosom i suhim voćem. Recept je osmislila blogerica Marija Cossi
Sama priprema ove divne slastice je vrlo jednostavna, a njezin izgled i okus oduševiti će sve čokoholičare. Savršen desert nesavršenog izgleda.
Sastojci:
- 80 g kakao maslaca
- 20 g ekstra djevičanska kokosova ulja
- 65 g sirova nezaslađena kakaa u prahu
- 3 žlice agavina sirupa
Dodaci:
- pečeni lješnjaci, goji bobice, aronija bobice, kokos listići i sl.
Postupak:
Otopite kakao maslac i kokosovo ulje na pari. Ulijte u zasebnu zdjelu te postepeno dodavajte kakao u prahu konstantno miješajući kako bi dobili jednoličnu smjesu. Za kraj ulijte i agavin slad te još malo promiješajte.
Pustite smjesu da tako stoji minutu-dvije, te još malo promiješajte. Smjesa će biti tekuća, no kako bude stajala malo će se zgusnuti. Na pleh obložen masnim papirom sipajte čokoladnu smjesu i porubite u željeni oblik. Smjesa mora biti debljine polovice malog prsta. Sipajte sušeno voće, kokos i lješnjake na još tekuću smjesu te ostavite da se stisne.
Budući da smjesa u sebi sadrži veću količinu kakao maslaca, brzo će se skrutiti tako da ju neće biti potrebno stavljati u frižider.
Kada se smjesa stvrde, lomite ju rukama i poslužite. Čuvajte u zatvorenoj posudi. Čokolada će moći stajati na sobnoj temperaturi bez ikakvih problema, međutim možete držati i u frižideru ako je u vašem domu vrlo toplo.
Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njezinom blogu Make it Healthy i na Facebooku.