Bloody Mary s votkom ili bez nje po receptu Sanje Žuljević
Krvava Mary koktel je na bazi votke i ima beskrajne varijacije
Krvava Mary ili na engleskom Bloody Mary koktel je na bazi votke i ima beskrajne varijacije. Možeš dodati chilli, Worcestershire umak, Tabasco, začinsko bilje.
Postoje dvije priče kako je koktel Krvava Mary dobio ime. Prema prvoj priči koktel je dobio ime po engleskoj kraljici Mary Tudor koja se krvavo obračunavala sa protestantima, a prema drugoj po konobarici Mary u čikaškom noćnom klubu Bucket of Blood tridesetih godina prošlog stoljeća.
Sastojci za 4 osobe:
- litra soka od rajčice
- decilitar soka od limuna
- 0,12 decilitara votke
- sol po želji
- papar po želji, ali stavi malo više nego što je normalno
- žličica ljutog umaka
- 4 štapića celera
- žličica hrena
- po želji mineralna voda i Worcester umak
Za još recepata posjeti Sanjinu stranicu Koji biiiip kuham
Priprema:
U shaker ili blender dodaj nekoliko kockica leda i prelij preko toga votku. Ako želiš bezalkoholni koktel, samo izbaci votku. Dodaj sok od rajčice, limunov sok, sol, papar i ljuti umak. Dobro promiješaj. Izlij u čašu i posluži uz krišku limuna i grančicu celera.