UGG Australia jedine originalne uggsice

Zbog sve češćih različitih informacija o porijeklu obuće UGG Australia i brojnih kopija koje se u poslijednje vrijeme pojavljuju na tržištu, ekskluzivni i ovlašteni zastupnik UGG Australia u Hrvatskoj, poduzeće Logos Trend d.o.o., svim ljubiteljima uggsica, objašnjava detalje i njihovu povijest
Vidi originalni članak

Povijest uggsica zapravo počinje u Australiji, ali su čizme dobile svoj prostor u svijetu mode 1978., kada je sva prava na marketing, distribuciju i proizvodnju kupila američka tvrtka Deckers Corporation. Uggsice, kakve poznajemo, američki su proizvod i u svom su izgledu i funkcionalnosti, jedinstvene. 

Zbog prisutnosti brojnih kopija ovih svjetski poznatih čizama, tvrtka Deckers proširila je distribucijsku mrežu širom svijeta i time osigurala kupnju originalnih uggsica na svakom tržištu na kojemu su prisutni. Prodajna mjesta u Hrvatskoj dodatno su označena certifikatom UGG Australia, a sva su navedena na jedinoj službenoj web stranici www.ugg.hr, koja služi i kao izvor informacija koje su potrebne UGG fanovima za sigurnu kupnju, održavanje obuće i sve ostale informacije. 

U isto vrijeme se spomenuta internetska stranica razlikuje u kredibilnosti od svih ostalih stranica, koje nisu službene, i žele zavesti potrošača. Pogrešno je mišljenje u Hrvatskoj da uggsice dolaze iz Australije. A to neznanje iskorištavaju oni koji prodaju kopije (uglavnom preko nepotvrđenih internetskih stranica) i time, ne samo da štete ugledu marke, nego i potrošaču, jer je platio čizme unaprijed, platio troškove poštarine, carinu i porez, da bi na kraju ustanovio, da je kupio kopiju. Za takav oblik kupnje nema garancije, takve čizme ne postižu najviše standarde izrade, niti funkcionalnosti, ali niti materijala koje osigurava marka UGG Australia.

S obzirom na to da je službena prodaja uggsica moguća samo preko distributera odgovornih za pojedinačno područje, nepotvrđena internetska mjesta su garantirano mjesta kupnje kopija. Posebno je važno upozoriti potrošače da budu pažljivi i ne kupuju s internetskih stranica koje naglašavaju australsko porijeklo uggsica jer same uggsice sa Australijom nemaju ništa zajedničkog, već isključivo ime u logotipu, koje izvire iz davne povijesti. 

U isto vrijeme treba naglasiti da je sva proizvodnja smještena u Kinu, koja je u zadnjih 20 godina vodeća država za razvoj najnovijih tehnologija i vještina, koje omogućavaju najviše standarde kvalitete obuće na svijetu. Zbog visokih zahtjeva, koje ima vlasnik marke UGG Australia, čitava se proizvodnja odvija u njihovim tvornicama kako bi se spriječio rad na crnom tržištu. Zbog toga, originalne uggsice, osim putem ovlaštene mreže prodavaonica, nije moguće kupiti.
Svim lojalnim kupcima popularnih čizama UGG Australia želimo udobno hodanje i u budućnosti.

UGG je zaštićeno ime

Ekskluzivni distributer UGG proizvoda, tvrtka LOGOS TREND d.o.o. reagirala je demantijem na objavu na zdravojkravi u kojoj je riječ UGG neovlašteno korištena kao dio naziva čizama tvrtke Koalabi:

"U spornoj objavi nije se radilo o originalnim UGGs čizmama, nego o sličnim čizmama, a termin UGGs u konkretnom slučaju iskorišten je na neprimjeren i netočan način, vezujući ga s vizualno sličnom obućom, čime se upućuje i izravno iskorištava ugled drugog, konkurentskog brenda koji ima ekskluzivna prava na korištenje termina UGG (ili UGGs, u množini).

Riječ UGG registrirana je i zaštićena u obliku žiga u Republici Hrvatskoj i šire. Deckers Outdoor Corporation, 495-A South Fairview Avenue, CA 93117 Goleta, SAD nositelj je međunarodnog žiga UGG, IR 905813. Temeljem toga, Deckers Outdoor Corporation, odnosno društva koja Deckers Outdoor Corporation izričito ovlasti imaju isključivo pravo korištenja pojma UGG na tržištu Republike Hrvatske. Isto se odnosi na modifikacije tog pojma i na različite izvedenice. Ostali subjekti koji koriste riječ UGG ili slične pojmove u trgovačkom prometu bez odobrenja vrše povredu žiga u smislu Zakona o žigu, te se izlažu sankcijama sukladno važećim propisima, uključujući i kazneni progon.

Informacije o originalnim UGGs proizvodima i popis ovlaštenih distributera, ovlaštenih prodajnih mjesta, te popis ovlaštenih portala za on line prodaju moguće je pronaći isključivo na portalu www.uggaustralia.com. Informacije o prodajnim mjestima u Hrvatskoj mogu se pronaći na jedinom ovlaštenom portalu za online prodaju u Hrvatskoj www.ugg.hr.

Informacije radi zaštite i edukacije kupaca o krivotvorinama, što su krivotvorine i kako ih prepoznati moguće je pronaći na http://www.uggaustralia.com/retailstores/counterfeit.aspx .

LOGOS TREND d.o.o., ekskluzivni distributer UGG"

Posjeti missZDRAVA.hr