Kako pravilno nanijeti kremu protiv celulita i uspješno zategnuti kožu

Unsplash, Joren Aranas
Iako nije opasan po zdravlje, celulit može uzrokovati nelagodu i smanjiti samopouzdanje kod osoba koje ga imaju. Može se smanjiti zdravim životnim navikama, a ubrzati put do kože bez nepravilnosti mogu i kozmetički proizvodi
Vidi originalni članak

Jedva smo dočekale sunčane proljetne dane i sitno odbrojavamo do trenutka kada ćemo napokon moći obući svoje omiljene proljetne krpice. Postoji samo jedna stvar koja nam nikako nije dio proljetne kolekcije, a to je dosadni celulit. 

Celulit ćemo prepoznati kroz neujednačen izgled kože u obliku grudica, rupica i neravnina koje se najčešće pojavljuje na bokovima, bedrima, stražnjici i trbuhu. Ovaj estetski problem pogađa više od 80 % žena u nekom trenutku njihova života, a rjeđe se javlja kod muškaraca. Celulit se obično javlja kada se masnoće nakupljaju u potkožnom tkivu i istiskuju vezivno tkivo što dovodi do pojave nepravilnosti na površini kože.

Celulit se može pojaviti čak i ako vježbamo i zdravo se hranimo

Obično se celulit javlja kao rezultat više čimbenika uključujući hormonalne promjene, neuravnoteženu prehranu, nedostatak tjelesne aktivnosti, velike količine stresa i loših navika poput pušenja i konzumiranja velike količine alkohola. Kada se ti čimbenici spoje, mogu stvoriti savršene uvjete za razvoj celulita. Dok svi ovi čimbenici mogu doprinijeti nastanku celulita, neravnine na koži uzrokovane celulitom mogu se javiti i kod onih koji vode uravnotežen život jer se radi o genetski predodređenom stanju.

Jedan od čestih uzroka celulita je povećanje razine estrogena, hormona koji se povezuje sa ženskim reproduktivnim sustavom. Visoka razina estrogena u organizmu može dovesti do smanjenja protoka krvi i stvaranja masnih naslaga u potkožnom tkivu. Nedostatak tjelesne aktivnosti također može doprinijeti razvoju celulita. Kada se tijelo ne kreće dovoljno, može se usporiti metabolizam i smanjiti cirkulacija krvi, što posljedično može dovesti do nakupljanja masnoća u potkožnom tkivu.

Celulit je prirodna pojava, ali ipak bismo ga se rado riješili

Važno je napomenuti da sam celulit nema negativne posljedice na naše zdravlje te da ne bi trebao stvarati nelagodu ili bolove. Jednom kada žena prođe kroz pubertet, šanse da će se na njezinom tijelu pojaviti celulit su iznimno velike budući da oko 80 % odraslih žena ima celulit. No činjenica da se radi o prirodnoj pojavi koja nije opasna ne znači da će svatko rado živjeti s neravninama na koži, posebno kada znamo da postoji niz učinkovitih rješenja protiv celulita. Kako bismo smanjili celulit, preporučuje se:

  • Uravnotežena prehrana: Konzumiranje raznolike hrane bogate povrćem, voćem, cjelovitim žitaricama, proteinima i zdravim masnoćama pomaže u smanjenju celulita. Izbjegavaj hranu bogatu šećerima, soli i zasićenim masnoćama koje mogu dovesti do nakupljanja masnoća u potkožnom tkivu.
  • Vježbanje: Redovita tjelesna aktivnost pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi i sagorijevanju viška masnoće. Kombiniraj kardio vježbe poput trčanja, hodanja, vožnje bicikla ili plivanja s vježbama snage kako bi ojačala mišiće i poboljšala tonus kože.
  • Hidratacija: Pij dovoljno vode kako bi održala optimalnu razinu hidrataciju tijela i pomogla u eliminiranju toksina i otpadnih tvari iz organizma.
  • Masaža: Redovita masaža područja zahvaćenih celulitom može pomoći u poboljšanju cirkulacije krvi, eliminiranju toksina i poboljšanju izgleda kože.

Promjena životnih navika nije uvijek jednostavna te nam na putu do kože bez celulita i nepravilnosti uvijek dobro dođe suputnik koji će olakšati sam proces. Upravo zato je stvorena kolekcija proizvoda Elancyl za borbu protiv celulita, suvišnih kilograma i znakova starenja kože tijela. Elancyl je farmaceutski potvrđen brend za njegu tijela zasnovan na najnovijim znanstvenim inovacijama, s više od 50 godina iskustva na europskom tržištu. Ima širok spektar proizvoda za tretiranje celulita, pospješivanje gubitka kilograma i zatezanje kože tijela.

Ako se želiš riješiti celulita, najbolji odabir je Elancyl MY COACH! inovativni anticelulitni proizvod koji je nastao kao rezultat desetogodišnjeg znanstvenog istraživanja. Donosi revoluciju u borbi protiv celulita jer ima 3D djelovanje - zaglađuje nepravilnosti, tonira i drenira.

Još je učinkovitiji u kombinaciji sa SLIM DESIGN Night losionom čiji dvokomponentni sastojak Cecropia/kofein djeluje na pretvaranje masnih stanica u slobodne masne kiseline, oblik u kojem tijelo može lakše osloboditi uskladištene masnoće. U kolekciji se nalazi i MY COACH! gel za tuširanje koji se protiv celulita bori i u tušu, kao i ENERGIZING FOAMING SCRUB koji uklanja mrtve stanice kože i nečistoće te priprema kožu za nanošenje ostalih proizvoda za njegu.

Elancyl Slim Massage SET metoda za mršavljenje inspirirana je direktno masažom kritičnih područja koje su se pokazale učinkovite u borbi protiv celulita. Kombinacija Slimming koncentrat gela i masažera je inovativna i patentirana masažna tehnika dizajnirana od strane fizioterapeuta kao prirodna zamjena za ručnu masažu. Brza i intuitivna profesionalna tehnika koja podiže i masira kožu te aktivira smanjenje pojavnosti celulita jer masaža potiče cirkulaciju, drenira i pomaže detoksifikaciji. To rezultira smanjenjem masnoće, koža je zaglađenija, jastučići nestaju, a figura se stanjuje. 


Elancyl metoda uključuje masažu, moć prirodnih sastojaka te zdrav lifestyle. 
 


U borbi protiv celulita i preoblikovanju figure se trebaš samo kretati i hraniti se kvalitetno, a ostalo prepusti Elancyl proizvodima za borbu protiv celulita, suvišnih kilograma i znakova starenja kože tijela.

Posjeti missZDRAVA.hr