Recenzija: Nocciolata bez glutena

Ako voliš kremaste namaze ili jednu najpopularniju kremu od lješnjaka čije ime sada neću spomenuti, ali je izbjegavaš radi sastojaka koji i nisu najzdraviji, od početka ožujka na policama bio&bio trgovina u ponudi je Nocciolata koja je 100 posto ekološki proizvod, a proizvodi se po starom, dobro čuvanom receptu obitelji Rigoni iz Italije. Donosim ti svoja zapažanja
Vidi originalni članak

Bez glutena

Punoća okusa, lješnjaka i slatkoće osjeti se s prvim zalogajem Nocciolate. Sadrži isključivo visokokvalitetne sastojke: 16 posto talijanskih lješnjaka, kakao, obrano mlijeko u prahu, ekstrakt Burbon vanilije, smeđi šećer, suncokretovo ulje i suncokretov lecitin. Jedna od većih prednosti Nocciolate je što ne sadrži gluten na koji je sve više ljudi osjetljivo. Također ne sadrži ni palmino ulje, konzervanse, arome, aditive niti GMO.

Prevladava okus lješnjaka

Nocciolatu sam probala na kruhu i integralnom keksu. Ono što sam u usporedbi s drugim sličnim proizvodima opazila jest dominantan okus i miris lješnjaka, manje se osjeti šećer iako je slatkoća prilično prisutna, kao što je i za očekivati od takvog proizvoda. Podatne je strukture pa se lako razmazuje, ali ima potrebnu gustoću. Najbolje mi je odgovarala za doručak na kruhu jer je bila zasitna i tako sam dobila dovoljnu količinu slatkoga za taj dan, a godilo mi je uzeti i žličicu kreme poslije ručka, umjesto deserta. Nocciolata je izvrsna i za palačinke, ali i druge slastice poput muffina.

Proces proizvodnje kao jamstvo okusa

Nocciolata je posebna jer se proizvodi po starom, dobro čuvanom receptu obitelji Rigoni, pažljivim doziranjem sastojaka i dugotrajnim procesom obrade što omogućuje dobivanje mirisne, baršunaste kreme od lješnjaka i kakaa. Visokokvalitetni sastojci i proces proizvodnje u trajanju od 60 sati dobro su jamstvo kvalitete i postojanosti Nocciolate. Pažljivo odabrani sastojci miješaju se i obrađuju dok se ne pretvore u najfiniji prah. Nakon zagrijavanja i usitnjavanja, dobije se krema od lješnjaka. Prije nego što postane kremasta i glatka, postupno se hladi na temperaturi od 50 do 30 stupnjeva, filtrira se i lagano miješa.

Nutritivne vrijednosti u količini od 100 g:

  • Kalorije - 520 kcal
  • Bjelančevine - 7 g
  • Ugljikohidrati - 53 g
  • Od toga šećeri - 6 g
  • Masti - 30 g
  • Od toga zasićene - 6 g
  • Dijetna vlakna - 5 g
  • Natrij - 0,05 g
  • Fosfor - 250 mg
  • Kalcij - 220 mg

Dodatne informacije:

  • Boja: Smeđa (boja čokolade)
  • Miris: Po lješnjacima i sličnim kremama, osobito podsjeća na miris Nutelle
  • Okus: Sladak i pun
  • Kako konzumirati: Na kruhu ili kao punjenje slastica
  • Zeleni plus: Iz ekološkog uzgoja, bez GMO-a
  • Preporuka: Kao slatki doručak ili žličica-dvije umjesto deserta
  • Karakteristike proizvoda: Nema aroma, konzervansa, palminog ulja, glutena i GMO sastojaka.

Nocciolatu možeš pronaći u bio&bio trgovinama, a do kraja mjeseca i na policama zdrave hrane u trgovinama Konzum, Spar i Mercator po cijeni od 33,20 kuna.

Još informacija o slatkim, ekološkim i zdravim slasticama potraži ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr