Savršeno čisti posuđe čuvajući okoliš

Idealno sredstvo za pranje tvog posuđa, blago i nježno čuva tvoje ruke pri upotrebi. Zapakirano je u biljnoplastične boce spravljene od polietilena na bazi šećerne trske. Sa samo jednim stiskom možeš oprati pun sudoper posuđa, a istovremeno očuvati okoliš
Vidi originalni članak

Ecover sredstvo za pranje posuđa limun i aloe vera

  • Ecover svjesno odabire blage sastojke i manje mjehurića, jer pjena zapravo ne čisti tvoje posuđe.
  • Ecover uvijek koristi biljne i mineralne sastojke.
  • Tekućina za čišćenje sadrži mliječnu sirutku ili aloe veru, poznate po svom blagom sastavu kojim njeguju vašu kožu.
  • Čak i danas tekućine za pranje posuda sadrže i do 40 posto polifosfata, no Ecover uopće ne koristi fosfate jer zagađuju okoliš.

Briga za okoliš

Priča o Ecoveru zapravo je priča o brizi za okoliš, brizi za ljudsko zdravlje i nevjerojatnoj snazi prirode. Ecover je već više od 25 godina posvećen razvoju i proizvodnji učinkovitih i ekoloških sredstava za čišćenje od biljnih i mineralnih sastojaka. Ovi proizvodi sadrže snagu prirode i pomažu održati tvoj dom, obitelj i okoliš zdravima. Ecoverov je cilj osigurati učinkovite i održive alternative za pranje i čišćenje koje ljudi mogu koristiti svakodnevno. Priča koju upravo čitaš doista je posebna jer ova tvrtka doista primjenjuje principe održivog razvoja u svakom segmentu svoga poslovanja. Vrlo su snažno naglašeni ekološki principi koji se ogledaju već u podrijetlu sirovina pa sve do biorazgradive ambalaže koja se može reciklirati i to doista svi njezini dijelovi od naljepnice pa do bočice ili kartonske kutije. Ecover je odnedavno prisutan i u Hrvatskoj i zasigurno će izazvati veliki interes osviještenih potrošača.

Jedinstveni proces proizvodnje

Ova jedinstvena sredstva za pranje, čišćenje i osobnu higijenu proizvode se u Ecoverovim jedinstvenim, svjetski poznatim ekološkim tvornicama u Belgiji i Francuskoj. Krov koji se proteže na oko 6000 m2 doista je poseban. Naime, biljna vegetacija, koja osim svoje ljepote izgleda kao svojevrstan ukras tvornice, istovremeno služi i kao izolator. Uvelike zahvaljujući upravo tim živopisnim biljkama Ecoverovi zaposlenici minimalno troše energiju u tvornici i pale grijanje i svjetlo samo kada je to doista potrebno. Ecover isto tako potiče svijest o štedljivom korištenju energije i izvan tvornice pa zaposlenici koji do posla dolaze biciklima dobivaju novčanu naknadu. Budući da je jedan od principa proizvodnje i minimalan štetni utjecaj na vodeni svijet, tvornica posjeduje i vlastiti pročišćivač voda tako da ona koja izlazi iz tvornice nakon pročišćavanja doista minimalno zagađuje okolne rijeke i jezera.

Kvaliteta potvrđena priznanjima i nagradama

Ecover je dobitnik mnogih nagrada i priznanja. Inicirao je osnivanje Udruženja proizvođača ekoloških sredstava za čišćenje koje svake godine broji sve više članova. Savjetodavni je član i europskog Eco-label udruženja koje promovira proizvode koji ne štete okolišu. Jedna od najvrjednijih nagrada koje je dobila ova tvrtka jest proglašenje Ecovera počasnim članom u Global 500 počasnih članova Programa zaštite okoliša Ujedinjenih naroda.

Posjeti missZDRAVA.hr