Proljetni pripravci s eteričnim uljima

Proljeće je idealno vrijeme da revitaliziraš svoju kožu, pročistiš tijelo, izbaciš toksine i probudiš uspavanu energiju. Recepte s organskim eteričnim uljima za čišćenje tijela, smanjivanje celulita i uklanjanje proljetnog umora otkrila je aromaterapeutkinja Matida Ivaniš Knez na predavanju i radionici koje je održala u Splitu
Vidi originalni članak

Primavera aromaterapeutkinja Matilda Ivaniš Knez je u sklopu Makronovine turneje održala zanimljivo predavanje i radionicu u Splitu na temu ''Eteričnim uljima do zdravlja i dobrog raspoloženja''.

Uz zdravu prehranu i kvalitetne dodatke prehrani, odabirom pravih eteričnih ulja iz organskog uzgoja mogu se tretirati ili čak prevenirati određene tegobe. Ipak, sam odabir ulja za pripravak je vrlo važan, jer odabirom sintetičkog ulja možeš si više naštetiti nego koristiti, smatra Matilda Ivaniš Knez. Pri kupovini biraj eterična ulja izorganskog biodinamičkog uzgoja i obavezno čitaj deklaracije na proizvodu.

Ružmarin za lakše buđenje

Proljeće je pravo vrijeme za pročišćavanje našeg tijela i buđenje energije. Proljetni umor i nedostatak koncentracije koji se često javljaju dolaskom toplijih dana uobičajene su sezonske tegobe koje muči mnoge. Tu će najbolje pomoći organsko eterično ulje ružmarina koje možeš ukapati u lampicu i staviti u ured.

Također, ako se teško budiš, možeš pokraj kreveta imati aroma lampicu u kojoj ćeš ukapati par kapi ružmarina.

Crni kim ublažava proljetne alergije

Ako patiš od sezonskih alergija, Matilda ti savjetuje da piješ 3 ml ulja crnog kima tijekom 6 mjeseci, ujutro i navečer. Čak ako nemaš problema s alergijama, preporučuje se preventivno piti ulje crnog kima tijekom mjesec dana jednom dnevno.

Više informacija o Matildinom predavanju koje će se održati u Zagrebu možeš pogledati na: www.makronova.com

Pripravak za celulit

Recept za izbacivanje toksina i protiv celulita

Baza:

  • 100 ml makadamije

Eterična ulja:

  • 15 kapi ruže geranije
  • 10 kapi ružmarina
  • 15 kapi grejpa

Mješavinu nanijeti na vlažnu kožu nakon kupanja ili tuširanja.

Ovaj pripravak potiče protok limfe, jača cirkulaciju, izbacuje toksine i višak vode iz organizma.

Može se koristiti i protiv celulita, a tada se nanosi 2 puta dnevno na problematične zone.

Posjeti missZDRAVA.hr