Nova velika odluka u životu modne blogerice Petre Nižetić

Instagram Petra Nižetić
Modna blogerica Petra Nižetić Mastelić, pred sam kraj trudnoće odlučila se na velike promjene u životu potaknuta dokumentarnim filmovima na temu eksploatacije prirode i djece u tekstilnoj industriji koji su joj kako je sama u svom Instagram postu navela, zauvijek promijenili svijest o kupovini odjeće.
Vidi originalni članak

Prenosimo njezin status na Instagramu:

U posljednje vrijeme sam pogledala nekoliko dokumentaraca na temu eksploatacije majke prirode i djece u korist tekstilne industrije i brze mode (više u storijima) koji ne samo da su mi zauvijek promijenili svijest o kupovini odjeće, nego su mi zgadili konzumerizam i bespotrebno nagomilavanje odjeće za sva vremena. Iako sam oduvijek ljubitelj vintage i second hand koncepta odijevanja, sad sam još više sigurna da je to jedini ispravni put.

To ne znači da više nikad neću kupiti novi komad robe (kao što ne mogu garantirati da neću nikad više upotrijebiti plastičnu vrećicu ili slamku), ali debelo promišljam što kupujem i mogu li nabaviti nešto slično polovno (kao što se znam vratiti doma jer sam zaboravila uzeti platnenu torbu za spizu). Iskopala sam meni neke drage sličice u vintage/second hand komadima pa bacite oko i komentirajte kakva su vaša iskustva s recikliranjem uopće ♻️

 

 

Posjeti missZDRAVA.hr