Mirisna rapsodija s bundevom

 Ako tražiš jednostavan način da osvježiš svoj dom te da on poprimi divan miris jeseni, imamo odličan prijedlog za tebe. Nakon što tvoj dom poprimi miris jeseni, vrijeme je i za malo Halloween ugođaja. Svi znamo da je velika, narančasta bundeva simbol Halloween-a. Upravo zato, pokazat ćemo ti kako jednostavno, a efektno izrezbariti bundevu
Vidi originalni članak

Mirisan prijedlog za osvježenje tvog doma

Doznaj kako napraviti pravi jesenski osvježivač zraka mirisa bundeve kojim ćeš oduševiti svoje prijatelje i obitelj. Za pripravu ovog domaćeg osvježivača zraka potrebni su samo prirodni sastojci, a tvoj osvježivač gotov je za samo nekoliko minuta!

Sastojci koji će ti biti potrebni za pripremu osvježivača:

  • 3 dl vode ( najbolje destilirane)
  • 20 kapi eteričnog ulja od cimeta
  • 15 kapi eteričnog ulja od muškatnog oraščića
  • 15 kapi ulja od đumbira
  • 15 kapi eteričnog ulja od klinčića
  • 10 kapi eteričnog ulja od naranče
  • 5 kapi eteričnog ulja od kardamona

Priprema:

Upute za izradu i primjenu tvog novog osvježivača zraka vrlo su jednostavne. Prvo, dodaj vodu i eterična ulja u staklenu ili plastičnu bocu (važno je da ima raspršivač na vrhu). Zatim, zatvori bocu i dobro protresi kako bi se svi sastojci izmiješali. I to je to! Tvoj osvježivač je spreman za prskanje po tvom domu te možeš uživati u čarobnom, opojnom mirisu jeseni!

Izrezbari svoju bundevu!

  1. Nabavi bundevu - Prvo što ti treba je jedna lijepa, pravilna bundeva.
  2. Odreži vrh - Kada si nabavila bundevu, uzmi nož kojim ćeš odrezati vrh bundeve kako bi iz nje mogla izvaditi sve meso i koštice. Vrh bundeve nemoj baciti, kasnije će ti poslužiti kao 'poklopac'. Najlakši način da izvadiš meso i koštice je rukama. Ipak, ako nisi tip koji želi 'uprljati ruke', možeš to učiniti i s velikom žlicom.
  3. Pranje - Nakon što izvadiš sve meso iz bundeve, dobro je operi kako ne bi poprimila neželjeni miris nakon nekoliko dana.
  4. Osmisli izgled - Tankim markerom nacrtaj po bundevi željeni dizajn. To mogu biti oči, nos i usta bilo koje veličine ili oblika.
  5. Izreži - Vrijeme je da nožem izrežeš oblike koje si nacrtala! Nožem prati marker kojim si crtala po bundevi.
  6. Ubaci svijeću - Umetni malenu svijeću unutar bundeve te je upali!
  7. Uživaj - Pričekaj večer, ugasi svjetla te uživaj u čaroliji i Halloween ugođaju koji će ispuniti tvoj dom!

Doznaj kako limunom ukloniti neugodan miris iz rublja.

Posjeti missZDRAVA.hr