Lagerfeldovo bogatstvo ipak neće pasti u šape njegove mačke Choupette

Instagram/Denis Rajčić
Modni dizajner Karl Lagerfeld preminuo je prošle godine u veljači od posljedica raka gušterače. Njegovo je nasljedstvo službeno procijenjeno na 178 milijuna funti, no navodno je iza sebe ostavio 40 milijuna funti.
Vidi originalni članak

Lagerfeldova najveća želja bila je da njegovo bogatstvo pripadne mački Choupette, za koju je svojevremeno rekao kako bi je oženio kada bi to bilo pravno moguće. Ali po francuskom zakonu, osim što nije moguće oženiti mačku, nije joj moguće ostaviti ni nasljedstvo jer ono može pripasti samo fizičkoj ili pravnoj osobi, a Choupette nije ništa od navedenog.

"Više od godinu dana traje pravna bitka oko pravovaljanog nasljednika, ali ih je u cijeloj priči sveukupno sedam, to su dizajnerovi bliski prijatelji jer nema živuće rodbine. Mnoge je šokiralo otkriće o svoti novca koja nije prijavljena poreznicima. Postoje sumnje kako je dizajner za života krio koliko zapravo zarađuje", piše 24sata

Choupette ima više od dvije i pol tisuće pratitelja na Instagramu, račun u banci na koji pristiže novac od tantijema za “Choupette plavu”, nijansu plave boje koju je Chanel patentirao te od linije torbica s njezinim likom s potpisom pokojnog dizajnera kao i od knjge:  'Choupette: The Private Life of a High-Flying Fashion Cat'.

Lagerfeld je za života svoju miljenicu tretirao kao jednaku sebi pa je izjavio da bi objed na podu za nju bi neciviliziran. "Ruča i večera sa mnom za stolom, s vlastitom hranom", rekao je Lagerfeld, dodajući: "Ne dira moju hranu." Naravno, njezin pribor za hranu je dizajnerski, točnije Goyardov. "Ima jednu posudu za vodu, jednu za mali kroket i jednu za svoju paštetu", rekao je Lagerfeld za Harper's Bazaar.

Kakav luksuzan život 8 zanimljivosti o mački Karla Lagerfelda - najrazmaženijoj mački na svijetu

Svaki njezin korak je dokumentiran, Choupetteinih sluškinje zapisuju sve što radi tijekom dana i to su javljale slavnom dizajneru. "Kad nisam tamo, sluškinje zapisuju sve što je radila, od onoga što je jela, do načina na koji se ponašala, ako je umorna i ako nije spavala. U devet mjeseci imamo gotovo 600 stranica", otkrio je Lagerfeld.

 

Posjeti missZDRAVA.hr