Ideje za bijeg u prirodu: Istraži Moslavinu, Bilogoru i Papuk

PR Blagodati boravka na otvorenom poboljšava naše zdravlje, a um čini mirnijim i stabilnijim
Izleti, putovanja i „bijeg od svakodnevice“ nas čine sretnijima i kreativnijima. Upoznavanje skrivenih i još nepoznatih destinacija Lijepe naše uzelo je maha i sve više postajemo ljubitelji aktivnog odmora.
Vidi originalni članak

Blagodati boravka na otvorenom poboljšava naše zdravlje, a um čini mirnijim i stabilnijim. Čak i ako ste odabrali kratku šetnju po stazi nedaleko od svoga doma, aktivirali ste fizičku formu i na kratko promijenili okruženje. Da biste se na jedan dan ili vikend prepustili bijegu u prirodu, dovoljna je kratka vožnja do Moslavine, Bilogore ili pak poznatog Papuka.

Ekipa iz Rural Escape Toursa za vas priprema kreativna i idealna rješenja za jednostavan bijeg u prirodu i upoznavanje Moslavine, Bilogore i Papuka. Za planinare laike i male grupe, predlažemo jednodnevni izlet Uz mitološka bića do prvog planinarskog iskustva. Uz lokalne priče, pješačenje skrivenim vidicima pitomih bilogorskih sela, živopisnih livada i uz šuškanje bilogorskih šuma možete upoznati mitološka bića, degustirati kobilje mlijeko, a nakon uspješno završenog obilaska staze, ostvarili ste pravo na Planinarski dnevnik pun žigova i značku za planinara laika.

Za one s iskustvom planinarenja, prijedlog je upustiti se u avanturu Planinarenja na Papuku. Od mnogih poznatih staza kojima su omogućene šetnje gustim šumama, jedan dio zapadnog Papuka je još uvijek neistražen. Šume s gustim zelenim krošnjama,  livade i zaseoci, šumarci s crnogoricom, rijeka Toplica i male potočne kaskade vas prate od izletišta Vranjevina (Daruvar) do Petrovog vrha. Ovdje možete doživjeti pravi prirodni afrodizijak na stazi dugoj 11 km.

Ljubitelje zdravih namirnica čeka poslastica na jednodnevnom izletu Zujanje uz pčele i oldtimere. U šumovitom predjelu u mjestu Garešnica, boravite u Prvom hrvatskom hotelu za pčele koje s ponosom nosi 5*. Uz medni doručak obilazite hotel, saznajete sve o nastajanju meda, propolisa i pčelinjeg otrova, iskušavate inhalaciju zrakom iz pčelinje košnice u Api komori te cjelokupni boravak zabilježite fotografiranjem u pčelarskom odijelu. Za pravu ruralnu avanturu, prepustite se vožnji u oldtimeru sve do okolnih ribnjaka.

Odabir mjesta za kratki obiteljski izlet nije laka odluka. Danas tražimo mir i kreativne trenutke da bi se djeca igrala i istraživala, a roditelji opustili. Posve interaktivno nedjeljno ili subotnje jutro možete provesti uz Glazbeno obojani dan u obiteljskom okruženju. Vaši najmlađi prepuštaju se likovnim aktivnostima uz poduke akademskog slikara, a uz učiteljicu glazbene kulture prepuštaju se pravoj glazbenoj oazi uz pomoć udaraljki poput bongosa, boomwhackersa i metalofona.

Interes za posjet središnjem djelu kontinentalne Hrvatske sve više raste, a za savršeno proveden vikend u Moslavini, Bilogori ili Papuku potrebne su samo prostrane nizine, brdašca, vinogradi, šume, srednjovjekovne utvrde, raznolika ponuda obiteljskih gospodarstava i termalni izvori. Od Foto vikenda uz floru i faunu Sjeverne Moslavine ili pak Bilogorskim stazama uz degustacije, planinarenje i jahanje sve do Kupanja u šumi i termalnim izvorima zapadnog Papuka osigurajte sebi bijeg u prirodu i aktivan odmor.

Ako do sada niste, dodajte izlete i vikend putovanja na svoju „bucket“ listu. Bez obzira jeste li početnici, iskusni u snalaženju šumskim stazama, samo ekipa ili pak obitelj koja traži svoje sljedeće odredište za boravak u prirodi – preporuka je uputiti se u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, javiti se veselom timu iz Rural Escape Toursa koja će vam prirediti avanturu za pamćenje.  

Web: https://ruralescapetours.com/hrvatski/  

Facebook: https://www.facebook.com/rural.escape.tours/  

Instagram: https://www.instagram.com/ruralescapetours/ 

 

Posjeti missZDRAVA.hr