Dođi na "Noć šišmiša", uživaj s djecom na radionicama i usvoji jednoga

Guliver/Shutterstock
Javna ustanova „Park prirode Medvednica“ u subotu 25. i nedjelju 26. kolovoza 2018. godine od 10:00 do 17:00 sati, na planinarskom domu Glavica i špilji Veternici, obilježit će 22. po redu „Međunarodnu noć šišmiša“.
Vidi originalni članak

Naši dragi gosti koji nam tradicionalno pomažu u obilježavanju ovog važnog datuma iz zaštite prirode - ZOO Zagreb, JU Park Maksimir, Udruga Tragus te Hrvatsko biospeleološko društvo i ove će nam godine predstaviti svoj rad vezan uz istraživanja i zaštitu šišmiša, ali nam isto tako pomoći da svi zajedno naučimo o ishrani šišmiša, njihovom letu, njihovoj korisnosti, ugroženosti i mnogim drugim šišmiš - temama.

Naši najmlađi gosti moći će sudjelovati na cijelom nizu radionica za djecu – od izrade šišmiš maski, crtanja, kvizova i drugog a sve kako bi se naša djeca što prije oslobodila straha od ovih tajanstvenih ali iznad svega simpatičnih životinjica. Za sve posjetitelje bit će organizirana i edukativna igra „Skočišmiš“.

Onima koji se pak zaljube u naše slatke Veterničke šišmiše, omogućeno je njihovo posvajanje. Ustanova je 2007. godine pokrenula program „Usvoji šišmiša!“, tako da je usvajateljska obitelj sada već prilično velika i bliži se brojci od 900!

Svaki puni sat bit će organizirano stručno vođenje špiljom Veternicom, ljetnim i zimskim podzemnim staništem velikog broja šišmiša, u kojem ćete se moći malo i rashladiti.

Program događanja :

  • 10:00–17:00 Svaki puni sat stručno vođenje špiljom Veternicom (po simboličnoj cijeni od 20,00 kuna)
  • 10:00–17:00 Edukativne šišmiš radionice i prezentacije na otvorenom – ispred P.d. Glavica (facepainting, kolaži, bojanje, crtanje, kvizovi, itd.)
Posjeti missZDRAVA.hr