Besplatne radionice aikida i japanskih vještina - streličarstvo, origami, bonsai

Aikido društvo Zagreb u suradnji s Kyudo savezom Hrvatske i pod pokroviteljstvom Toshiba International Foundation poziva građane na Festival japanske kulture koji će se održavati tijekom svibnja u Kući aikida, Koturaška 1.
Vidi originalni članak

Tijekom festivala dostupni su sljedeći besplatni sadržaji:

  • Treninzi aikida (umijeće mira, japanska vještina nenasilne verbalne i neverbalne komunikacije)
  • Radionice: kyudo (japansko streličarstvo), origami, bonsai, go (igra na ploči), kaligrafija, čajna ceremonija

Sudjelovanje na radionicama moguće je prijavom na besplatne aikido treninge, na kojima će naknadno biti dogovoreni termini radionica. Prvi, uvodni trening aikida je 10. svibnja u 18:00, a ostali treninzi održavat će se ponedjeljkom i srijedom 18:00 - 19:10.

Aikido treninzi namijenjeni su svima bez obzira na dob i tjelesno stanje, uz individualni pristup, a uključuju rad na kondiciji, vježbe disanja, meditaciju te razvoj komunikacijskih vještina i unapređivanje odnosa s okolinom vježbanjem aikido tehnika, samostalno i s partnerom. Vježbanjem aikida moguće je u svojoj svakodnevici stvarati nove okolnosti za kreativniji i ispunjeniji život. Građani se mogu prijaviti putem e-mail adrese: aikido.drustvo@gmail.com ili telefonom: 0915123149.

Festivalom japanske kulture Aikido društvo Zagreb ujedno nastavlja proslavu 10. obljetnice stvaranja Kuće aikida, obnovom devastirane kuće unutar napuštenog kompleksa Paromlin. „Festival japanske kulture u našoj oazi mira u centru Zagreba prilika je građanima da se odmaknu od svoje užurbane svakodnevice i zarone u malo drugačiji svijet. Vježbanje aikida pozitivno utječe na zdravlje tijela i duha, a japanskim vještinama treniramo strpljenje i oštrinu uma. Stoga vjerujemo kako će svi posjetitelji Kuće aikida dobiti dozu osvježenja, odmora, motivacije i zabave te napuniti baterije za daljnje životne izazove“, priopćio je Dobroslav Jakovljević, suosnivač Aikido društva Zagreb, dugogodišnji instruktor aikida i predavač na Akademiji dramske umjetnosti.

Aikido društvo Zagreb osnovano je 1992. godine s namjerom promicanja aikido vještine koja potiče otkrivanje i razvoj potencijala uma i tijela i stvaranje skladnih međuljudskih odnosa nenasilnim odgovorima na konfliktne situacije u svakodnevnom životu. Radionice japanskih vještina održat će voditelji udruga koje se od 2019. godine okupljaju u Kući aikida pod nazivom „Inicijativa Kuće Japana“.

drugačija od drugih Kung Fu tromjesečni trening namijenjen ženama za ljepotu i snagu

Posjeti missZDRAVA.hr