Isprobali smo zdravo vrhnje za kuhanje

Isprobali smo novi proizvod na našem tržištu, Alpro kokos vrhnje za kuhanje. Ovo vrhnje za kuhanje na biljnoj je bazi te sadrži samo 10 posto masti. Isprobali smo ga u receptu s njokima, piletinom i gorgonzolom.  Zanimalo me kakva će razlika biti u okusu i teksturi između Alpro vrhnja i običnog
Vidi originalni članak

Svježe i egzotično

Alpro kokos vrhnje za kuhanje odlučila sam isprobati u receptu u kojem se inače koristi obično vrhnje za kuhanje. Zanimalo me kakva će razlika biti u okusu i teksturi između Alpro vrhnja i običnog, u već otprije isprobanom receptu. Ambalaža ovog vrhnja za kuhanje je bijeli tetra pak s naslikanim kokosom koji odmah asocira na nešto svježe i egzotično. Sviđa mi se što ima čep pa se ne mora odjednom potrošiti nego se može spremiti u hladnjak bez razmišljanja hoće li se pokvariti. Čep je praktičan jer se njime lakše može lijevati vrhnje, a najviše mi se sviđa što je ambalaža od kartona pa se može reciklirati

Miris Alpro vrhnja je po kokosu, a isprobala sam ga jedan gutljaj samog i okus je također po kokosu, jako ugodan i slatkast. Bijele je prozirnkaste boje i kremaste teksture, nije rijedak poput običnog kokosova mlijeka već malo gušći. U jelo, čiji recept možeš pronaći malo niže u tekstu, dodala sam ga kada inače dodajem obično vrhnje. Nakon kokosova vrhnja u jelo sam dodala gorgonzolu koja mi inače uvijek zagusti umak, ali u slučaju s kokosovim vrhnjem umak se nikako nije htio zgusnuti pa sam morala dodati psyllium prah koji koristim za zdravo zgušnjavanje jela. 

Diskretan okus i miris kokosa u jelima

Na početku sam bila skeptična da će ovo vrhnje zbog svoje slatkoće pokvariti okus jelu, ali to se uopće nije dogodilo. Okus jela bio je gotovo identičan okusu jela s običnim vrhnjem za kuhanje. Da nisam znala da je u jelu kokosovo vrhnje možda uopće ne bih primijetila diskretan okus i miris kokosa. Ovo vrhnje stvarno mi je otkriće jer sam na početku mislila da će biti dobro jedino u slatkim kombinacija i da će skroz preuzeti okus mog jela te da neće biti jestivo, ali ispalo je potpuno suprotno. Najviše me se dojmilo što sadrži samo 10 posto masti pa jelima ne dodaje suvišne kalorije. Dodatna prednost ovog vrhnja je što ne sadrži laktozu i mliječne proteine te pšenicu i gluten pa ga mogu koristiti i osobe alergične na nabrojane sastojke.

Njoki s gorgonzolom i kokosovim vrhnjem

Sastojci:

  • glavica luka
  • režanj češnjaka
  • 200 g pilećeg filea
  • 250 ml Alpro kokos vrhnja za kuhanje
  • 100 g gorgonzole
  • žličica psyllium praha
  • sušeni ili svježi list peršina
  • žličica senfa
  • 400 g njoka

Priprema:

Nasjeckaj sitno luk i češnjak i poprži na malo maslinova ulja. Dodaj pileći file narezan na sitnije i prži dok piletina nije pečena. Dodaj kokos vrhnje i kuhaj dok ne zavrije te zatim dodaj gorgonzolu. Kuhaj dok se gorgonzola u potpunosti ne otopi i ako ti umak nije dovoljno gust dodaj žličicu psyllium praha. Začini po želji i dodaj peršin i senf i kuhaj dok ne postigneš željenu gustoću. Dok kuhaš umak, stavi grijati vodu za njoke i skuhaj ih prema uputama na omotu. Posluži toplo i dobar tek!

Prirodno i ukusno

'Prirodno zdravo, ali ukusno' trend temelj je rasta potražnje za vrhnjem za kuhanje na biljnoj bazi. Potrošači traže zdravu prehranu baziranu na nutritivnim vrijednostima samih namirnica, ali bez kompromisa u pogledu okusa. Svojim egzotičnim okusom i prirodno visokim hranjivim vrijednostima kokos je idealan sastojak za pripremu kulinarskih specijaliteta. Evolucija i trend potražnje za proizvodima etničke kuhinje dodatna su inspiracija kulinarskim kombinacijama egzotično i prepuno okusa.

Ukusno, kremasto Alpro kokos vrhnje za kuhanje, jednostavno za korištenje u pripremi toplih i hladnih jela. Nutritivni profil izrazito je vrijedan jer proizvod sadrži samo 10 posto masti! Dodatni su benefit provjerena visoka kvaliteta i stabilnost proizvoda na sobnoj ili hladnoj temperaturi, dok Tetra Pack pakiranje sa zatvaračem jamči svježinu i jednostavnost primjene.

Dodatne informacije:

  • Lagane teksture i bogatog okusa
  • 100 posto biljnog podrijetla
  • Sadrži 30 posto manje masti od tržišnih konkurenata kokosovog mlijeka za kuhanje
  • Lako probavljivo, jer je prirodno bez laktoze
  • Bez masti životinjskog podrijetla
Potraži recenziju za psyllium prah.
Posjeti missZDRAVA.hr