Aktivna jesen u Karlovcu - gradu parkova

Ugodni jesenski vikendi idealni su za jednodnevne izlete. Razmišljaš li želiš li u prirodu, posjetiti neki novi grad, jednostavno uživati u šetnji ili, pak, aktivnije provesti svoj izlet, idealno rješenje je - Karlovac! Grad na četiri rijeke tijekom cijele godine, ponudit će ti i brojne sportsko-rekareativne sadržaje!
Vidi originalni članak

Prekrasni karlovački parkovi, šančevi i promenade, formirani u obliku nekadašnjih gradskih bedema, s mnogobrojnim šetnicama, cvjetnjacima, klupama za odmor, terasama kafića i barova za osvježenje, nude ljubiteljima prirode mogućnost da u ugodnom raspoloženju provedu sate u šetnji kroz razigrane jesenske boje.

Wellness i rekreacija

Karlovac obiluje sadržajima prikladnim za aktivni odmor, rekreaciju i opuštanje. Brojni sportski sadržaji, teretane, fitness centri, teniski tereni prilika su da svoj boravak u Karlovcu upotpuniš dodatnim sadržajima koji će ti napuniti baterije. Užurbani tempo svakodnevnog života donosi stres koji nije dobar za naše zdravlje. Pozivamo te da se opustiš u šetnji karlovačkim parkovima, uživaš u bogatoj gastro ponudi, ali i počastiš se i wellness uslugama Zen Spa Centra koji nudi usluge saune, masaže i rekreacije. Rezerviraj svoj termin i prepusti se stručnom osoblju koji će skrojiti program upravo po tvojoj mjeri. Usluge saune nude i hoteli Korana Srakovčić, te hotel Europa. Za sve aktivne vježbače koji cijene dobro organiziran fitness trening uz podršku stručnog osoblja ili za vrijeme boravka u Karlovcu žele odraditi svoj trening u teretani preporučamo Sportski centar Blue gym.

Rijeke

Rijeke su mnogima idealna destinacija za aktivni odmor, a upravo na tom planu Karlovac je posljednjih godina sve prepoznatljiviji. Dakako, u prvom planu su rafting i kanuing. Kanjoni i brzaci rijeka u neposrednoj okolici grada nude mnogo prilika za riječna uzbuđenja pa grad na četiri rijeke postaje i jedna od glavnih destinacija za spomenute uzbudljive sportove, pri čemu svaka od karlovačkih rijeka ima svoj poseban šarm.

Nakon zabavnog i uzbudljivog spuštanja karlovačkim rijekama, okrijepu, ali i pravi gastronomski užitak možeš pronaći u restoranima na samoj obali rijeka - "Kvaki" na Kupi, "Mirni" na Korani ili "Dobri", restoranu koji se suprotno onom što bi ime sugeriralo ne nalazi uz istoimenu rijeku, već također na Korani, u sklopu najljepšeg malog hotela u kontinentaloj Hrvatskoj "Korana Srakovčić".

Biciklističke staze

Oni skloniji aktivnom odmoru na kopnu također će u Karlovcu i okolici naći brojne prilike za užitak. Biciklistima svakako treba preporučiti atraktivnu cikloturističku rutu Karlovac - Jaškovo - Karlovac, dugu 39 kilometara, koja počinje iz povijesne karlovačke jezgre i uz nebrojene prirodne ljepote vodi i pored dva prekrasna dvorca - Starog grada Novigrada i Starog grada Dubovca. Želiš li se provesti ovom rutom, a nemaš svoj bicikl, možeš ga rentati u biciklističkim servisima "Bicikli Štraus" i "Cinac", kao i u Ekološkom društvu Pan. Usluge organiziranog vođenja i najma bicikla nudi i hotel Korana Srakovčić.

Vidimo se u Karlovcu!

Dodatne informacije o sadržajima u Karlovcu potraži na: TZ grada Karlovca, P. Zrinskog 3, Karlovac, www.karlovac-touristinfo.hr, putem maila info@karlovac-touristinfo.hr  ili telefonski 047/615115

Potraži nas na Facebooku i na našem Youtube kanalu!

Posjeti missZDRAVA.hr