Srce je spremno za intenzivne treninge

Davor je na sistematskom pregledu u Poliklinici Sunce otkrio da mu je srce u dobrom stanju i potvrdio kako se ne treba bojati fizičke aktivnosti i dijetnog programa, ali bi pravilnim odabirom namirnica trebao smanjiti razinu kolesterola u krvi
Vidi originalni članak

Davorovi dojmovi nakon sistematskog pregleda

'Spadam među one koji će reći - ne treba mi pregled jer je sa mnom zasigurno sve u redu. I bilo je sve u redu, uz napomenu da postoje znakovi koji pokazuju da su neki organi promijenili boju, a to znači da im nije lako preraditi sve što pojedem. Dobro je još jednom čuti podatke o dobrom i lošem kolesterolu te provjeriti vlastite vrijednosti kolesterola u krvi'.

Ukupna vrijednost kolesterola kod Davora je 5,8 mmol/L, a trebala bi biti u intervalu od 3,5 do 5 mmol/L. Dobar kolesterol(HDL) mu iznosi 1,7 mmol/L, a loš kolesterol (LDL kolesterol) je malo povišen 3,8 mmol/L ( trebao bi biti manji od 3,0 mmol/L).

Više nema straha od fizičke aktivnosti

'Također me je dodatno potaknula liječnička preporuka da malo stanem na loptu, a činjenica da su tlak i srce u savršenom stanju samo me može uvjeriti - nema razloga bojati se fizičke aktivnosti i dijetnog programa u borbi s kilogramima. Srećom i prostata je u dobrom stanju, pa za sada mogu odahnuti'.

'Doktorica je izračunala kako bi moja idealna težina trebala biti 72 kilograma, ali to je ipak malo previše.  Držim se zadanih 85 kilograma', ispričao je Davor.

Mišljenje doktorice Marijane Kraljević-Šmalcelj iz Poliklinike Sunce

Davor treba smršavjeti radi očuvanja zdravlja te kako bi smanjio potencijalne faktore za oboljenje od kadiovaskularnih bolesti i dijabetesa; prvenstveno pretilost kao neovisni čimbenik, a zatim i druge faktore rizika povezane s pretilošću i nepravilnom prehranom - hiperlipidemija i povišene vrijednosti arterijskog tlaka.

Posjeti missZDRAVA.hr