Pila sam detoks vodu poznate trenerice Jillian Michaels i razočarala me!

Foto: INA
Trenutno sam u fazi isprobavanja raznih napitaka koji 'obećavaju' bržu probavu, bolje zdravlje i općenito pozitivno utječu na tijelo. Zadnjih sedam dana to je bila detoks voda poznate fitness trenerice Jillian Michaels.
Vidi originalni članak

Prema internetu, ova voda pomaže skinuti nekoliko tvrdokornih kilograma na trbuhu, a isto tako trebala bi se smanjiti nadutost. Voda se pije 7 dana, a u njoj je sok od brusnice, limun i čaj od korijena maslačka. Piće je ukusno i pitko i pomalo gorko. Ovu vodu sam odlučila probati zbog 'laganog' gubitka težine i to na vrlo kritičnom mjestu. Isto tako, smatram da je potrebno s vremena na vrijeme napraviti detoks koji pomaže i tvojim organima, u ovom slučaju je to jetra. 

Sastojci: 

  • 1.7 l vode
  • 2 žlice iscijeđenog soka od limuna
  • 2 žlice soka od brusnice (bez šećera)
  • 1 vrećica čaja od korijena maslačka

Kako koji sastojak djeluje? Sok od brusnice bogat je antioksidansima i potiče učestalije mokrenje, čaj od korijena maslačka također potiče mokrenje, ali i ubrzava probavu, dok sok od limuna alkalizira i stimulira jetru

Priprema: 

  1. Vrećicu čaja od korijena maslačka prokuhaj u 2 dcl vode i ostavi da se ohladi.
  2. Kad se čaj ohladi, sve sastojke izmiješaj. 

Ova količina se odnosi na jedan dan. Dakle, svaki dan trebaš popiti 1.7 l ovog napitka. Ja sam svako jutro pripremala novu dozu i pila sam ju tijekom dana. Uz to sam pila i običnu vodu kad sam osjećala potrebu za njom.

U svojoj prehrani nisam ništa mijenjala, jela sam raznovrsnu hranu i slatkiše kad sam imala želju za njima, a moje aktivnosti su uključivale hodanje i trening. 

Rezultat? 

Kao što sam već navela, voda me razočarala jer nije došlo do gubitka kilograma niti gubitka trbuha. No ova voda je potaknula učestalije mokrenje i ubrzala probavu. Mislim da ova detoks voda ne donosi ništa što ne bi ista količina obične vode ili vode s limunom donijela.

testiramo za tebe Test: Kako sam učvrstila tijelo u samo 7 dana s Jillian Michaels

Posjeti missZDRAVA.hr