Nikolinino samopouzdanje na testu

"Jesi li gladna i da li ti je teško?", pitanja su s kojima se Nikolina najčešće susreće, a s osmijehom odgovara da se ne izgladnjuje, već jede pet puta dnevno i zdravo mršavi. Pročitaj njezin novi dnevnik i saznaj što misli o svojim dijetnim jelovnicima te u kojem se trenutku njeno samopouzdanje našlo na testu
Vidi originalni članak

Pizza na meniju

Bila je nedjelja navečer. Cijeli dan sam provela u iščekivanju jednog važnog maila. Spojila bih se na internet, škicnula svoju poštu i ništa. I tako ponovo svako malo i opet - ništa. Nedam se ja, uporna sam i dalje, znam da mora stići, ali izludilo me to iščekivanje. Spremila sam se za krevet, a prije spavanja sam ipak još jednom odlučila provjeriti mail.

Stigao je napokon, moj mail, moj jelovnik za drugi tjedan! Čitam ga pažljivo po danima, namirnicu po namirnicu, obrok po obrok, što dalje čitam sve sam sretnija. Meni se sve sviđa, raznolik je, bogat količinom namirnica, a opet jednostavan i brz za pripremu. Zadivljena sam kako je nutricionistica Mirja iz našeg razgovora uspjela saznati sve što volim i ne volim te na taj način iskombinirala jelovnik koji nisam ni sanjala da je uopće moguće imati.

Svi me pitaju: "Kaj jedeš?", "Jesi gladna?", "Jel ti je teško?" Vjerujte, dosadilo mi je svakome objašnjavati kako se ne izgladnjujem, jedem pet obroka dnevno i ne živim samo od vode. Ovaj tjedan na meniju je i pizza. Aha! Čak samu sebe pitam kako je uopće moguće često papati i usput mršavjeti mada nije mi je dugo trebalo da shvatim kako je ipak moguće.

Uz tjelesnu aktivnost i pridržavanje jelovnika doista ona sprava s brojkama pokazuje sve manje i manje kilograma. Kako sam samo živjela u zabludi i imala pogrešne tehnike i teorije o zdravom načinu života. Živjela Zdrava krava!

Uživam u masaži

U Body Creator centru krenula sam sLPG tretmanima. Djelatnica centra dala mi je da obučem triko za tretman, preko kojega se s LPG aparatom provodi masaža. Nakon odrađenog radnog dana, ovih sat vremena relaksacije dobro mi je došlo. Ajde, da i ja malo uživam u masaži i budem klijent koji ima problema s celulitom.

Koji paradoks. Viši sam fizioterapeut, na stotine ljudi sam masirala, a meni samoj ovo je bilo drugi puta da sam na nekom obliku masaže. Zar nisam zaslužila? O da, došlo je i mojih pet minuta.

Da se vratim malo na triko. Kratko rečeno, on je poput najlon čarape s rukama i nogama. Navukla sam ga na sebe, totalno pripijeno uz tijelo i tako gotovo kao "od majke rođena" izašla iz garderobe pred djelatnice Body Creatora. Nije bed! Ne bi ni bio da moj prvi tretman nije trebao ovjekovječiti fotograf. Ne pamtim kada mi je posljednji puta bilo tako neugodno. Toliko puno samopouzdanja ipak nemam!

Zadovoljna sam napretkom

Vratit ću se radije na sam tretman. Borba s celulitom je započela, potpuno sam se opustila i prepustila u ruke stručnog osoblja i, na moju žalost, vrijeme je proletjelo. Baš je bilo dobro. No nisam znala da pritiskom celulit tako boli, ali vjerujem da ćemo ga s vremenom polako umanjiti, istopiti i celulit - bye, bye!

Kako su mi kozmetičarke rekle, da bi LPG imao bolje rezultate potrebno je poslije tretmana vježbati. No problem! Sjedam na bicikl i jurim do teretane.

Dobro početno zagrijavanje za ono što slijedi. Na treningu radim sve od reda, trčanje, bicikl, orbitrek, veslanje, steper, znojenje, znojenje i samo znojenje. Zadovoljna sam svojim napretkom, vidim koliko imam više snage i izdržljivosti nego na samom početku.

Poslije treninga mokra sam poput malog miša. Bicikl me čeka, a i ja se spremam laganini doma na tuširanje. Na kraju umorna liježem u krevet i ponosno zaključujem kako sam kvalitetno odradila dan, baš kao prava majstorica.

Posjeti missZDRAVA.hr