Jennifer Lawrence ne voli biti na dijeti

Glumica Jennifer Lawrence nominirana za nagradu Oscar za glavnu ulogu u filmu "Joy", Davida Russella, prošle godine bila je najbolje plaćena glumica u svijetu, a osim po zaradi i zapaženim ulogama ističe se i svojim stavovima o dijeti i vježbanju. Naime, Lawrence prezire dijete i ističe da se linija treba držati pod kontrolom vježbanjem
Vidi originalni članak

Lawrence je 2013. osvojila Oscara za ulogu u "Silver Linings Playbook", a širu slavu stekla je ulogom u filmu ""Igre gladi" za koji se pripremala trčanjem, treninzima streličarstva i vožnjom bicikla.

Ne želi se izgladnjivati

Ljepotica čija je težina 56 kg na 172 centimetra ogorčeno govori o dijetama, jer je pretrpjela neugodno iskustvo prisilnog mršavljenja i vježbanja za ulogu Mystique u filmu "X-Men: First Class". "Jadna sam kad sam na dijeti. Sviđam se sebi ovakva kakva jesam. Ne želim jako smršavjeti da bih fantastično izgledala na ekranu, a kao strašilo u stvarnom životu', izjavila  je Lawrence za britanski magazin Flare.

"Djevojkama i ženama trebaju pozitivni uzori, a to nisu manekenke i glumice koje su iznimno mršave. Prezirem te cure na dijetama", kaže mlada glumica koja se odbija prikloniti diktatu iznimne mršavosti.

Trening snage visokog intenziteta

Lawrence trenira pod vodstvom trenera Joe Horrigana koji ju je doveo u formu za ulogu Katniss u filmu "Igre gladi". Horrigan je o Lawrence rekao da se divi njezinu stavu: "Ona se nikad ne žali. Sve što zahtijevam da napravi tijekom treninga ona učini i to sa smiješkom."

Horrigan je za Lawrence osmislio trening snage baziran na dizanju utega, čučnjevima i sklekovima. "Onaj tko može izdržati  20 minuta izvodeći bilo što od navedenog i s visokim intenzitetom, postići će jako dobre rezultate", tvrdi Horrigan.

Borilačke vještine i streličarstvo

Za ulogu u akcijskom hitu "Igre gladi", Jennifer se morala temeljito pripremati, ali ne kako bi smršavjela nego kako bi stekla snagu i kondiciju. Podvrgla se obuci u borilačkim i kaskaderskim vještinama, naučila je streličarstvo i penjanje uz stijenu, a sve po velikoj vrućini i vlazi. Joe Horrigan, opisao je MTV Newsu kako su izgledali treninzi s Lawrence.

"Trening smo obično radili dva puta dnevno. Kombinirali smo rad na atletskoj stazi, što je uključivalo vježbe spretnosti, trčanje na srednje pruge i sprintanje. Svake večeri obavili bismo vožnju na stacionarnom biciklu i kombinaciju aerobnih i anaerobnih vježbi. Uz to, morala je trenirati streljaštvo tri ili četiri puta tjedno', ispričao je Horrigan. 'U jednom je trenutku morala početi vježbati s kaskaderskom ekipom na njihovim terenima. Od njih je naučila prelaziti prepreke, skakati preko balvana, penjati se uz drvo i slične stvari', dodao je.

Učlani se u Mršavimo zajedno klub i gubi kilogram tjedno bez gladovanja uz stručnu pomoć fitness trenera i nutricionista.

Posjeti missZDRAVA.hr