Andrea Matijević

Andrea Matijević je ekonomistica i mlada majka dvoje djece i želi izgubiti 13 do 15 suvišnih kilograma koji su se nakupili tijekom dvije trudnoće. Kaže kako su joj kritične zone noge, stražnjica i trbuh, a posebno je raduje što će mršaviti zajedno sa svojim suprugom Mladenom
Vidi originalni članak

O sebi

Imam 29 godina. Udana sam i majka dvoje djece. Imam kćer od 4 godine i sina od 2 godine. U braku sam 5,5 godina s Mladenom, a zajedno smo od osnovne škole od mog 8. razreda. Ove godine u travnju nam je bilo 14 godina od kada smo zajedno. Završila sam Ekonomski fakultet, a sada studiram na poslijediplomskom specijalističkom studiju "Financijsko izvještavanje, revizija i analiza". Zaposlena sam u obiteljskoj tvrtki čija je djelatnost međunarodno otpremništvo. S djecom provodimo sve svoje slobodno vrijeme pri čemu nastojimo maksimalno efikasno iskoristiti to vrijeme. Kad vrijeme dozvoljava vrlo često smo vani u parkovima, Maksimiru, na bazenima, moru... Volimo vožnju biciklima, pa je prakticiramo kad god nam vremenski uvjeti to dozvoljavaju.  S obzirom da su nam djeca jako mala, nikada nam nije dosadno, a aktivnosti imamo ponekad i previše do te mjere da na sebe vrlo često i zaboravimo. Zato se posebno radujem aktivnostima sa Zdravom Kravom. 

Muke po kilogramima

Kada sam 1. put ostala trudna imala sam 72 kg, a na kraju trudnoće sam dobila 26 kilograma. Zadnjih mjesec i pol uoči poroda sam čuvala trudnoću u bolnici i mirovanjem dobila popriličan broj kilograma. S obzirom da sam dojila nisam željela ići na neku rigoroznu dijetu, no svejedno jedan dio kilograma je otišao sam po sebi. Ubrzo sam ostala 2. put trudna i opet sam dobila 20 kg. Uspjela sam skinuti 11 kg od kada ne dojim u periodu od jedne godine, no htjela bih skinuti sve preostale kilograme i vratiti se na predtrudničku težinu od 72 kg. Trenutačno imam 85 kg i 174 cm što znači kako bih trebala skinuti 13-15 kg kako bi bila u granicama normalne težine. Najkritičniji dijelovi tijela su mi noge, stražnjica, a ponajviše trbuh koji se nije povukao do kraja. Strija nemam, no celulit i višak kože na trbuhu nakon dvije trudnoće u malom razmaku me najviše smetaju.

Prehrambene  navike

Jako volim kuhati i peći kolače i to jako dobro radim, a Mladen mi čini u tome vrlo dobro društvo što nam otežava gubljenje kila, posebno u večernjim satima kada djeca spavaju, a mi napokon nađemo malo vremena za sebe i razgovor uz večeru i tv. Jelovnik nam je uobičajeni više kontinentalnog tipa. Ručak je obavezno kuhan – juhe, variva, meso s prilogom, a doručak i večera je raznolika – od sendviča, palačinki, žitarica...

Kćer i ja jako volimo i mediteransku kuhinju, no sin i muž zdušno odbijaju ideje o ručkovima koji uključuju ribu i povrće na lešo što mi otežava poprilično u sastavljanju jelovnika. Vježbati mi nije problem, tim više jer sam se bavila tenisom, rukometom i višegodišnjim aerobikom dok nisam dobila djecu, no sada ne vježbam redovito i ne tim intenzitetom jer sam često vrlo umorna i teško tada pronalazim snagu i motivaciju za vježbanjem. Od nezdravih namirnica koje jako volim su peciva od bijelog kruha. Osim toga ne koristim ništa drugo često – tipa Coca Cole, čipsa, smokića i sl. Najveći poroci su kasne večere koje uključuju sendviče od bijelog peciva.

Posjeti missZDRAVA.hr