Psiha i seks Seks i veze 04. prosinca 2022.

Zašto muškarci sve češće glume orgazam?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U javnosti se sve češće govori o muškarcima koji mogu ostvariti spolni odnos, ali ne mogu doživjeti orgazam, a mnogi ga kako ne bi na sebe privlačili pozornost partnerice odglume. Koji su uzroci tom problemu, za missZDRAVU piše mr. sc. Vesna Oršulić, dr.med. specijalistica obiteljske medicine, geštalt terapeutkinja i seksualna savjetnica

 | Author: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL Dr. med. Vesna Oršulić Vremena se mijenjaju, često, brže i jače nego što to želimo. Kroz povijest kao da je uvijek netko bio zakinut – robovi, kmetovi, crnci, žene…

Muškarci su odolijevali, činilo se da će to trajati zauvijek. Sada na žalost muškaraca ili možda radost svih ostalih i oni su došli na red. Vjekovna hijerarhija davala je muškarcima realnu, ali i spolnu moć - biti šef, prvi u firmi, direktor, glavni manager ili gradonačelnik pojačavao je potenciju kod muškarca i seksualnu privlačnost kod žena, a onda su žene odjednom mogle sve kao i muškarci - voze tramvaje i avione, predsjednice su kompanija, zarađuju isto ili više od svojih partnera i život se stubokom mijenja.

Sad više „ne trebaju“ žene glumiti orgazme već to čine muškarci. Zašto? Iz istih jadnih razloga iz kojih su to stoljećima činile žene – zbog igara moći koje nikad nisu pa nemaju ni sada ništa zajedničko s ljubavlju, strašću i zadovoljavajućom, obostrano ispunjavajućom spolnošću.

Muškarci su iznenađeni, njihovi očevi i djedovi pričali su neke druge priče, nisu ih upozorili na ono što se događa sada. Nezainteresiranost za seks, strah od seksa pa čak i nemogućnost doživljavanja orgazma.

Što nam je činiti?

Što prije muškarci shvate i prihvate promjene kojima su svjedoci to će prije naći snage istinski pogledati sebe i svoju partnericu pitat se što želi on sam, a što njegova partnerica i pronaći najbolji način da to ostvare.

Neće se upuštati u spolne odnose jer navodno kao "muškarčine" to moraju već će ulaziti samo u obostrano zadovoljavajuće odnose u kojima više nitko neće morati glumiti i igrati se igara moći. Prirodni seksepil neće trebati ni poticati ni suzbijati.

Seks-Igrice Možda te zanima... Ženski orgazam: zašto izostaje i kako ga prepoznati? Psiha i seks

Tekst je arhive missZDRAVE i sada je ponovno objavljen.

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      namnere

      Tablete za potenciju - http://bit.ly/1WRYJqr Ženska viagra - http://thetopleadbit.com/3RZV

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.