Psiha i seks Seks i veze 07. studenoga 2017.

Ne objavljuje tvoje slike na društvenim mrežama? Novi trend u vezi ili razlog za prekid?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svakih par tjedana saznaš nešto novo iz dating svijeta. Brojne nebulozne situacije iz svijeta muško ženskih odnosa donose i nove 'trendove' kojih se moraš pripaziti. Prvo smo imali 'ghosting', ili nestajanje poput duha, a sad imamo 'stashing' ili skrivanje.

Nestao u prijevodu ili?

Znaš i sama koliko je iritantno kad ti netko netragom nestane usred razgovora na nekoj od društvenih mreža. Misliš kako razgovor savršeno teče, bacate reference na tvoje najdraže filmove, pričate o svim ovozemaljskim temama i leptirići se počinju buditi u tvom trbuhu kad odjednom - tišina.

Poznatiji u svijetu kao 'ghosting' (eng. ghost = duh), ovaj je iritantni trend dobio svoje nasljednike. 

'Bacanje mrvica' (eng. bredacrumbing) je pak ona situacija u kojoj te netko stalno navodi prema nečemu, no nikad nećeš saznati prema čemu jer te ta osoba očito vuče za nos

Možda te zanima... Kako se odviknuti od neprestanog provjeravanja pametnog telefona? Psiha i seks

Emotikon koji namiguje slijedi srčeko i pusicu, ali samo na ekranu jer ništa od toga nisi ni približno okusila uživo s tom osobom. Ovakvi tipovi neće nestati nego će ti bacati te virtualne mrvice, dok i njih ne ponestane jednog dana u vrećici lažnog navođenja

Kakav je to novi trend 'skrivanja'?

U ovom slučaju si već u vezi s nekom osobom, čin je gotov, kako bi se reklo. No je li uistinu?

Konačno si sretna s nekim, on ne nestaje poput utvare, daje ti stvarne puse i namiguje ti uživo, ali postoji problem - on te skriva od drugih. Od prijatelja, obitelji, pa čak i od svojih Facebook ili Instagram profila, nema te nigdje.

Kada skrolaš po njegovim društvenim mrežama, ne vidiš nikoga od njegovih voljenih, pa ni sebe.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

I nije tako novi trend

Ovo je prvi puta da je problem 'skrivanja' definiran, no on je postojao i prije, prije društvenih mreža i komplikacija među vezama koje su donesle sa sobom. Sada je samo dosegao svoje maksimalne granice u virtualnom svijetu i treba ga adresirati i pozabaviti se njime. 

"Žrtva onoga-koji-skriva skrivena je od svih područja njegova života - od tagiranih slika do bezbrižnog ćakulanja s njegovim roditeljima. Zašto? Zato što se na ovaj način ta osoba može pretvarati da nije u 'stvarnoj' vezi s osobom koju skriva, što znači da se može opravdati pred drugim ljudima za koju god situaciju hoće i što god hoće raditi u njoj, što je iznimno bezobzirno i užasno" - objašnjava Ellen Scott iz Metro UK.

Tako da ovo nije počelo isključivo s društvenim mrežama, samo se nekako nadogradilo i proširilo. 

Bez obzira koliko je ovaj negativni trend popularan, moramo ga osuditi na sve moguće načine. Netko može nestati s društvene mreže jer mu se nešto dogodilo ili pak je samo takva osoba koje ne piše "Bok" i "Laku noć" i slične stvari, no ovo je jednostavno nepoštivanje tebe i tvog integriteta

Bilo da te skriva od prijatelja jer ga je sram iz nekog razloga ili te skriva jer želi bezbrižno zašprehavati djevojke u klubu s prijateljima je užasno ako se niste ni popričali o ovom problemu.

Što se dogodilo s jednostavnim odbijanjem nekoga? Ako te netko 'drži u rezervi' ili nije siguran što želi s tobom, probaj iskreno popričati s njim umjesto da si razbijaš glavu i trošiš vrijeme na nekoga kome se možda uopće ne sviđaš.

Zato, pamet u glavu i nemoj dopustiti da budeš nečija zadnja (ili skrivena) rupa na svirali!

Možda te zanima... Mladi ljudi su generalno usamljeniji od starijih, a na to utječu i društvene mreže Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.