Psiha i seks Moje emocije 10. listopada 2018.

10 minuta tjedno za mentalno zdravlje

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Udruga i nezavisna umjetnička inicijativa BoliMe - podrška mentalnom zdravlju mladih povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja lansira kampanju Pričamo., seriju video-intervjua na temu mentalnog zdravlja.

Umjetnička inicijativa BoliMe već četvrtu godinu za redom pokreće prepoznatu i priznatu javnozdravstvenu kampanju Kad te boli, moraš reći, prvu kampanju ovakvog karaktera u Hrvatskoj, kojom se promovira mentalno zdravlje i potiče rano traženje pomoći. Ovogodišnja tema je Mladi i mentalno zdravlje u svijetu koji se mijenja.

Možda te zanima... Kako odabir prijatelja utječe na tvoje mentalno zdravlje? Psiha i seks Možda te zanima... 4 razloga zašto je psovanje dobro za tvoje fizičko i mentalno zdravlje Zdravlje

Udruga BoliMe - podrška mentalnom zdravlju mladih pokrenula je u četvrtom ciklusu kampanje Kad te boli, moraš reći novi edukativni video projekt BoliMe Pričamo. – seriju desetominutnih videa o mentalnom zdravlju u našoj svakodnevici nudeći intimni i nježni pogled na abecedu mentalnog zdravlja: što mentalno zdravlje uopće jest, što znači da ga svi imamo, kako ga njegovati, zašto su važni odnosi, zašto je najveća hrabrost potražiti pomoć kada si sami ne možemo pomoći, tko su stručnjaci za mentalno zdravlje, koja je uloga emocija u našim životima – samo su neke od tema o kojima se otvoreno govori u ambijentu natopljenom autentičnom ljudskom potragom za odgovorima na pitanja – kako živjeti?

 | Author: PR Foto: PR

Seriju režijski i konceptualno potpisuje Judita Gamulin, vizualni identitet produkt dizajnerica Draga Komparak, idejno Marina Vitković i glumac Adrian Pezdirc, koji je ujedno i domaćin emisija. U emisijama gostuju stručnjaci iz psihologije, psihoterapije i psihijatrije. Na sam Svjetski dan mentalnog zdravlja, 10. 10. na kanalima društvenih mreža udruge BoliMe - Facebooku, web stranici, YouTube kanalu bit će prikazana prva epizoda, a nove epizode izlazit će svaki tjedan, s idejom da gledatelj jednom tjedno svojih 10 minuta pomno posveti promišljanju i razumijevanju mentalnog zdravlje i važnosti njegova javnog progovaranja.

 

''Želimo pozvati i ohrabriti gledatelje na razgovor o mentalnom zdravlju jer vjerujemo u društvo u kojem se o mentalnom zdravlju razgovara jednako lako kao i o onom fizičkom - želimo društvo u kojem Pričamo.'' (BoliMe ekipa)

Na seriju Pričamo. naslanja se i plakat kampanja koju drugu godinu za redom udruga BoliMe u suradnji sa Gradskim uredom za zdravstvo i Centrom za zdravlje mladih provodi u javnom gradskom prijevozu, tako da ćemo ih moći vidjeti u zagrebačkim tramvajima kroz sljedećih mjesec dana. Odnosi su važni i 10 načina kako brinuti o mentalnom zdravlju služe kao podsjetnik sugrađanima da je briga o odnosima i mentalnom zdravlju važna cijeli život.

 | Author: PR Foto: PR

Također, udruga BoliMe nastavlja svoj prošlogodišnji program ''Osjećam. – mentalna higijena i emocionalna pismenost mladih'' u drugim razredima srednjih škola Grada Zagreba, koji je od ove godine osim dosadašnje instalacije i međuvršnjačke edukacije, koju provode studenti ERF-a, osnažen edukativnom predstavom ''U mojoj glavi'' Teatra Tirena čija je sljedeća izvedba zakazana za 21.10. u Kazalištu Mala scena.

Kampanji Kad te boli moraš reći već su se pridružile i osobe iz javnog života, među kojima su Zoran Šprajc, Tihana Lazović, Iva Šulentić, Marijo Možnik. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.