Ljepota i relax Prirodno lijepa 19. studenoga 2017.

Prirodna tajna za rast kose: Maska od luka

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Luk je vrlo koristan za rast kose - sadrži sumpor koji pomaže u ponovnom rastu, zaustavlja opadanje te sadrži antibakterijska svojstva koja sprječavaju perut. Ako želiš izliječiti opadanje kose i imati lijepu i jaku kosu, onda pokušaj koristiti ove maske - ključ je da ih koristiš najmanje jedan mjesec.

Jednostavna maska od luka

Ovo je vrlo koristan beauty recept protiv opadanje kose. Sve što trebaš učiniti je iscijediti sok iz luka. Nasjeckaj luk, a zatim ga iscijedi. Masiraj vlasište sa sokom, a zatim kosu omotaj toplim ručnikom. Drži masku pola sata i isperi kosu dva puta šamponom da ukloniš neugodan miris.

Kosaaaa Možda te zanima... Pet najpopularnijih narodnih recepata protiv ispadanja kose Ljepota i relax

Luk i ulje

Za ovu masku također trebaš iscijediti sok iz luka. Nakon toga, pomiješaj sok luka s uljem za kosu koje ti odgovara i primijeni ga na vlasište. Možeš koristiti eterična ulja poput ružmarina, čajevca i sl. Ostavi ovu smjesu na kosu minimalno sat vremena i onda operi kosu šamponom. Korištenje eteričnih ulja će smanjiti miris luka.

Luk, maslinovo i kokosovo ulje

Uzmi nekoliko glavica luka, oguli ih i naribaj da dobiješ sok. Dodaj žlicu maslinovog i kokosovog ulja u to. Nanesi smjesu na vrhove kose, izbjegavajući tjeme. Drži najmanje dva sata. Operi sa šamponom po izboru. Nakon šamponiranja možeš koristiti limun kao regenerator. Dodaj sok od pola limuna u šalicu vode. To će pomoći i da ukloniš miris luka iz kose.

Kosa-Uspravna Možda te zanima... Ispadanje kose - uzroci i rješenja Ljepota i relax

Luk, pivo i kokosovo ulje

Pomiješaj čašicu piva i kokosovog ulja sa sokom luka. Nanesi masku na kosu i dobit ćeš sjajnu i glatku strukturu. Ostavi ovu smjesu na kosi minimalno jedan sat prije šamponiranja. Možeš koristiti vrući ručnik koji će pomoći vlasištu da ispravno apsorbira hranjive tvari.

Luk i med

Pomiješaj sok od luka s medom kako bi napravila gel masku za kosu. Nanesi ovu masku za kosu i ostavi jedan-dva sata. Isperi limunom i vodom. Ova maska za kosu potiče rast kose i daje kosi lijep sjaj.

Luk i rum

Potopi jedan nasjeckani luk u čašu ruma i ostavi ga preko noći. Sok od luka i rum će se ispravno pomiješati i čarobni napitak za kosu će biti spreman. Koristi ovu masku za kosu i masiraj vlasište s njom.

Možda te zanima... Jedi ove namirnice i imat ćeš bujniju kosu! Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.