Hrana 28. ožujka 2024.

Pečene mrkve s feta sirom izvrsne su kao prilog

Foto: Laura Bais Pečena mrkva s feta sirom
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Postoji nekoliko razloga zašto biste trebali praviti pečenu mrkvu s feta sirom.

Prvo, s malo sjeckanja dobit ćete zdravo i ukusno jelo. Drugo, postoje različiti načini serviranja ovog jela; primjerice, možete ih poslužiti uz humus ili kao prilog uz sočno pečeno meso. Treće, jelo je cjenovno pristupačno. I posljednje, mrkva i feta sir su puni aroma i okusa koje će voljeti sve generacije za stolom!

Sastojci:

  • Pola kilograma mrkve (neka sve budu otprilike iste debljine)
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/4 žličice soli
  • Malo svježe mljevenog papra
  • 80 g feta sira
  • 1 žličica sjeckanog peršina

Priprema:

  1. Upalite pećnicu kako bi se ugrijala do 200°C.
  2. Očistite i ogulite mrkve.
  3. Razrežite ih na pola ako su tanje ili četvrtine ako su deblje, a zatim ih premjestite na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  4. U zdjelici pomiješajte sastojke za marinadu: med, balzamični ocat, maslinovo ulje, usitnjeni češnjak, sol i papar. Tom mješavinom prelijte mrkve te dobro promiješajte.
  5. Mrkve pecite 20 minuta, nakon čega ih trebate okrenite i vratite u pećnicu na još 15 do 20 minuta.
  6. Pečene mrkve rasporedite na tanjur, posipajte sitno sjeckanim peršinom i izmrvljenim feta sirom.

 | Author: Laura Bais Foto: Laura Bais Pečena mrkva s feta sirom

Više recepata možete pronaći na Tikvica.com ili na Facebooku, Instagramu te Pinterestu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.