Fitness 20. lipnja 2019.

Trening za svaki dan: Traje od 20 do 40 minuta i može se napraviti bilo gdje

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Polaznici fitness programa Born2Flow u trajanju od 10 tjedana već su debelo prešli polovicu programa, a nama su otkrili što su postigli.

Magdalena Šikić: "Treninzi traju od 20 do 40 minuta, pa se bez problema nadoknadi propušteni"

Born2Flow program mi je promijenio pogled na treniranje, iako se cijeli život bavim nekim sportom ovo je potpuno drugačiji i efikasniji način treniranja. Čak mogu reći da su treninzi zarazni jer trenutno provodim par dana na moru i svi prijatelji mi se pridružuju prilikom mojih treninga i čude se koliko su vježbe jednostavne, a zahtjevne i učinkovite pa su se i sami odlučili prijaviti na Born2Flow online program treninga.

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Tijekom ovog izazova imala sam par pauzica kada nisam stigla trenirati, pa čak niti online jer sam imala previše obveza, ali prednost ovog programa je ta što se može brzo i lako nadoknaditi. Treninzi traju od 20 do 40 minuta pa sam mogla odraditi i dva zaredom jer se lijepo nadopunjuju. Sviđa mi se to što se u Born2Flow treninzima oznojim puno više nego na običnim treninzima u teretani ili na grupnim programima. Napredak mi je dobar i ima još mjesta za rad (kao i uvijek), ali kada se sjetim prvog treninga i pogledam sada, mogu reći da je razlika velika i to me najviše i veseli, taj pomak i pozitivna promjena i u duhu i u tijelu.

Možda te zanima... Tri vježbe koje provjereno vraćaju tijelo u kondiciju Fitness

Kristina Vujasović: "Osjećam se dobro u vlastitom tijelu i to je velika stvar"

Evo na pola puta izazova sam i mogu reći da se osjećam sjajno. S većim zadovoljstvom obavljam sve vježbe jer znam da ih sada i puno pravilnije izvodim. Na početku sam imala problema s izvođenjem pojedinih vježbi, no sada sam uz potporu trenera, upornost i ponavljanje i te prepreke savladala. Program vježbanja je nekad dosta zahtjevan, iako se radi samo s vlastitom težinom. Trebalo mi je neko vrijeme da primjerice uspijem održati ravnotežu koja je jako bitna u većini vježbi. Zaista cijelo tijelo radi kroz svaki flow i u ovoj fazi jasno vidim kako svakom vježbom napredujem. Ponekad doista jest teško natjerati se na vježbanje i nekada jednostavno ne mogu dati svoj maksimum, ali uvijek odradim koliko mogu. Kažu da je jedini loš trening onaj koji nisi odradio i toga se držim.

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

A i osjećaj da sam napravila nešto dobro za sebe me motivira i veseli svaki put. Tijekom proteklih tjedana pazila sam na prehranu, kretala se što sam više mogla i moja energija, volja i znanje o funkcioniranju vlastitog tijela, a posebice samopouzdanje je poraslo. Vjerujem da je najbitnije osjećati se dobro u svojem tijelu, a ja sam to kroz ovaj izazov postigla. Naučila sam kako bolje vladati svojim tijelom i mislima te se općenito osjećam koordinirano. Uvijek postoji mjesta za napredak i vjerujem da i nakon izazova neću stati jer mi je ovakav način života i vježbanja ušao u rutinu. Jako sam zadovoljna s ovim što sam postigla do sada, a izazov još nije završio. Također, imam punu podršku od svih, ali nekako mi podrška od kandidata najviše znači. Svi se borimo pobijediti sebe i neke svoje stare navike, tako da se međusobno ipak najbolje razumijemo.

Možda te zanima... Kako ćemo skinuti višak kilograma u 10 tjedana? Fitness

Željka Ujlaky: "Iznenadila sam samu sebe koliko sam postala izdržljiva"

Jako je dobar osjećaj kada vidite napredak na sebi. Vježbe nisu jako teške, dapače, osmišljene su za bilo koje doba dana taman da se rastegnete i “otključate” svoje tijelo, bilo za novi dan ili za kraj dana. Probala sam vježbati ujutro u podne i navečer i zaista nema doba dana kada mi vježbe “teško padaju” jer ih doživljavam kao relaksaciju. Na mene, vježbe djeluju dosta umirujuće i uživam u njima jer me opuštaju i super mi je na kraju osjetiti da sam uz fizičku energiju i snagu, dobila i onu mentalnu koja mi je jako važna, čak bi rekla da sam u periodu života kada mi je mentalna snaga jako potrebna. Kada sam se uključila u izazov Born2Flow nisam očekivala da će program na mene djelovati tako super pozitivno i motivirajuće.

Mogla bi još puno pisati o dojmu i dosadašnjem iskustvu u vježbanje jer u Born2Flow programu, ima dosta izazova i iskušavanja granica izdržljivosti. Drago mi je da sam dobila priliku spoznati dokle sam spremna ići, a sebe sam iznenadila u pozitivnom smislu, odnosno što sve mogu postići kada to želim.

 | Author: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vježbajući panteru (vrsta vježbe), s početnih osam minuta došla sam do 30 i tu sam najviše shvatila da kada nešto jako želim to mogu i napraviti. To natjecanje sa samom sobom, dok u pozadini svira lagana motivirajuća glazba je nešto neopisivo dobro.

Tijekom ovih tjedna bilo je svega od ushićenosti što sve mogu, do realnosti što sve želim isprobati da bih mogla još više! Ma mogla bi zaista pisati još puno jer se super osjećam kada pišem o svojem iskustvu jer je sve pozitivno i motivirajuće i zato ću sada tu stati jer nije moguće cjelokupan doživljaj staviti na papir. Ostalo je još malo do kraja izazova, a ja imam dojam kao da sam na početku jer tek sada znam koliko toga ne znam o svom tijelu i koliko toga još želim. A, otkrila sam i koliko mogu. To bi bilo sve od mene i bilo bi super čitateljima sada reći, vidimo se u subotu na treningu jer tek tada bi znali o čemu sam zapravo pisala.

Sve što trebate je otići na web Born2Flow te odabrati opciju Free14Days trial za SPRINGFLOW treninge po kojem vježbaju i naši kandidati. Na web stranici Born2Flow naći ćete različite vrste programa Flow za online treniranje. Vježbe se stalno nadopunjuju novim programima koji će vas dovesti do top forme. Želiš li doživotni program Born2Flow za sebe? Super, dajemo ti 20% popusta. Na web stranici BORN2FLOW upiši promo kôd missZdrava koji će aktivirati popust 20%.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.