Eko Miss(ija) bez plastike 13. kolovoza 2019.

Njemačka namjerava potpuno zabraniti plastične vrećice

Vrećice
Ukidaju se tzv. srednje vrećice, u upotrebi ostaju još uvijek one ultra lagane koje se nalaze na odjelima voća i povrća u samoposluživanjima

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Njemačka planira uvesti zabranu plastičnih vrećica, odlučno je izjavila Svenja Schulze, ministrica zaštite okoliša SR Njemačke te objasnila zašto je donijela takvu odluku.

"Njemačka planira donijeti zakon kojim će se zabraniti upotreba plastičnih vrećica, zato što dogovori s trgovcima o smanjenju upotrebe plastičnih vrećica nisu polučili potrebne rezultate", izjavila je ministrica zaštite okoliša Svenja Schulze.

"Moje će ministarstvo zabraniti plastične vrećice na svoj način", rekla je Svenja Schulze, ali nije rekla u kojem će roku to učiniti. Dodala je kako je potrebno smanjiti potrošačke apetite i općenito početi koristiti manje plastike.

Možda te zanima... Stručnjaci će pratiti kuda odlazi plastika iz Gangesa Eko Možda te zanima... 'Zlarin bez plastike', otkrivamo kako teče ljeto na otoku gdje je plastika zabranjena Eko

Prije ministričine objave njemački je list Bid Am Sonntag, ranije u nedjelju, opisao njene planove. Europska unija će 2021. zabraniti određene plastične proizvode za jednokratnu upotrebu, poput slamki, plastičnih vilica i noževa, ali je dozvolila prijelazno razdoblje za druge plastične proizvode.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.