Eko 19. rujna 2018.

Mi znamo što trebaš učiniti da bi te komarci izbjegavali

Komarac_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Neki znalci preporučuju miješanje nekoliko esencijalnih ulja koja učinkovito odbijaju kukce. Jedna kombinacija uključuje 10 do 15 kapi esencijalnih ulja na svakih 30 mililitara tekućeg sapuna za ruke.

  • Pomiješaj sapun s uljem citronele (limunske trave), lavande ili geranija. S tom se smjesom operi prije izlaska i nakon povratka kući. Osim s tekućim sapunom, možeš napraviti smjesu esencijalnih ulja s biljnim jestivim uljem i aloe verom. U čašu ulij dvije velike žlice biljnog ulja i žlicu aloe vere (ako je nemaš, možeš je izostaviti).
  • U smjesu ukapaj po nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande, citronele, geranija, metvice ili sjemenki korijandera. Smjesu ulij u staklenku i promiješaj žlicom. Nakon toga po potrebi nakapaj par kapi po koži ili odjeći - komarci će te izbjegavati.
  • Jabučni ocat odbija kukce i "iznutra". Pokazalo se da kukce manje privlače ljudi koji su popili gutljaj ili dva jabučnog octa, pojeli češnjak ili redovno uzimaju dodatak vitamina B1.
  • Saznaj kako komarci biraju svoje žrtve!
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      mariopatija

      jabučni ocat, pomaže samo da brže prođe svrab ali ih ne odbija. Barem ne kod mene

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.